Brak obrazu na DVI-D

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

Brak obrazu na DVI-D

Postprzez matrix991 » 29.08.2014, 12:29

Witam,

w ostatnim czasie zakupiłem konsolę PS3. Podłączyłem ją do telewizora i wszystko wyświetla się prawidłowo, następnie podłączyłem konsolkę pod monitor. Na początku użyłem kabla który dostałem z monitorem (kabel hdmi-dvid). Tutaj konsola wyświetla obraz na monitorze. Niestety przy większej rozdzielczości niż 576p podczas gier (w menu tego nie było) miałem pełno zielonych kropeczek. Przeczytałem na internecie, że najlepiej połączyć konsolę kablem hdmi i z przejściówką na dvi-d. Dziś przejściówka do mnie dotarła, niestety PS3 nie wyświetla w ogóle w tym przypadu obrazu. Na monitorze mam komunikat brak kabla dvi-d, albo szary ekran. Sprawdziłem czy przejściówka działa podłączając kabel hdmi do karty graficznej i wszystko jest OK. Teraz czytałem, że takie problemy się zdarzają i trzeba przywrócić ustawienia standardowe konsoli. Czy przywracając te ustawienia nie przywrócę podstawowej wersji oprogramowania konsoli?

Oczywiście monitor ma to HDCP czy jak to tam się zwie :lol:

Proszę bardzo o pomoc z tym problemem :)

PS. Okazało się, że na tym kablu co mam, to 720p i 1080i wyświetla się źle, ale 1080p wyświetla się prawidłowo. Ta rozdzielczość mnie zadowala, a przejściówkę wykorzystam do czego innego :)

-- 29.08.2014, 19:20 --

Niestety, ale moja radość okazała sie przedwczesna. O ile gra obsługuje 1080p jak Fifa to obraz jest ok, ale takie Gta V wyświetla sie w 576p :/ dalej próbuje z kablem i przejściówką ale obrazu brak.
matrix991
Newbie

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

• Sponsorzy

Powrót do Pierwsza Pomoc