Problem z softem - nie wiem co robić

Jeśli nie wiesz gdzie napisać temat
  • Sponsorzy

Problem z softem - nie wiem co robić

Postprzez Hunter » 16.08.2014, 13:35

Cześć. Zacznę od tego, że poczytałem masę poradników i zacząłem już coś próbować z konsolą. Pobrałem oczywiście downgrade do 3.55 oraz resztę plików, które potrzeba. Soft elegancko zgrałem na pendrive, czarnulka go odczytała i wszystko ruszyło. Niestety po jakiś pięciu sekundach wyskakuje komunikat Update data of version 3.60 or later can be installed on this system. Serial mojej konsoli Slim to -CECH-2504A. Mógłby ktoś z was mi pomóc i powiedzieć co należy zainstalować? Chciałbym skorzystać z tej metody, która polega na przenoszeniu gier na konsolę przy użyciu pendrive'a, a następnie można je odpalać z poziomu My Games.
Hunter
Newbie

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

Re: Problem z softem - nie wiem co robić

Postprzez Szymek251 » 16.08.2014, 14:26

Niestety aby wgrać CFW musisz zrobić downgrade koszt około 100 do 200 zł :wink:
Jeśli pomogłem to możesz podziękować :) ...
Szymek251
Elite
Elite

Podziękował : 9 razy
Otrzymał podziękowań: 341 razy
Firmware: OFW REBUG

Re: Problem z softem - nie wiem co robić

Postprzez Spox_2 » 17.08.2014, 08:31

Hunter napisał(a):Cześć. Zacznę od tego, że poczytałem masę poradników i zacząłem już coś próbować z konsolą. Pobrałem oczywiście downgrade do 3.55 oraz resztę plików, które potrzeba. Soft elegancko zgrałem na pendrive, czarnulka go odczytała i wszystko ruszyło. Niestety po jakiś pięciu sekundach wyskakuje komunikat Update data of version 3.60 or later can be installed on this system. Serial mojej konsoli Slim to -CECH-2504A. Mógłby ktoś z was mi pomóc i powiedzieć co należy zainstalować? Chciałbym skorzystać z tej metody, która polega na przenoszeniu gier na konsolę przy użyciu pendrive'a, a następnie można je odpalać z poziomu My Games.

Podaj DATA CODE konsoli PS3 - informacja widoczna od spodu konsoli PS3
Moze sie okazać ze Twoja konsola nie jest podatna na oprogramowanie 3.55

Co do samego faktu 3.55 to instalacja z pendrive'a oczywiście nie działa.
Konsole PS3 nalezy rozebrać celem przeprogramowania. Innej opcji nie ma
SERWIS KONSOL PS3, PS4 ==>YLOD, BLOD, DOWNGRADE PS3 DO OFW 3.55 Sony! tel : 795 666 333 | https://wielkielektronik.com | Międzynarodowy certyfikat napraw BGA!
Wideo z naprawy PS3!->https://youtube.com/watch?v=BwxK5TAoKV4
Spox_2
VIP
VIP

Podziękował : 11 razy
Otrzymał podziękowań: 114 razy
Firmware: OFW
PSN ID: Spox2

• Sponsorzy

Powrót do Dla zielonych