Witam,
jakiś czas temu przestał działać napęd w konsoli. Ps3 poszło w odstawkę, ale wczoraj stwierdziłem, że może jednak coś sie uda z tym zrobić(pobierać gry z network). Właczyłem, system robił aktualizacje i wyskoczył błąd aktualizacji(za każdym razem wyskakiwał, tak że nie można było nic zrobić). Poczytałem, poszukałem i zrobiłem format HDD poprzez komputer. HDD sformatowałem tak, że system plików jest fat32. Na pendrive(też fat32) wrzuciłem soft, o który konsola prosiła(4.41 lub wyższy - wrzuciłem 4.41). Proces "trwa sprawdzanie" trwa ok 20 minut i za każdym razem nie widzi aktualizacji na pendrive. Oczywiscie ścieżka PS3/UPDATE/ jest. Próbowalem też wyższe soft 4.60 oraz habib 4.50 (ale co do tego to chyba najpierw musiałbym zrobić downgread- nie doczytałem jeszcze). A no i 3.55 też próbowalem wgrywać i nie idzie. Wszystko z poziomu recovery. Co doradzacie żebym zrobił? Mam ps3 slim 2003.
dodam tylko, że cel jest taki, że chce kupować gry na psn i normalnie korzystać z konsoli bez napędu. Z tego co wyczytałem te najnowsze FW wykrywają błąd napędu - dlatego muszę kombinować.