Spox - niestety nie przeczytałem tego.
Powiem tak - na 99% by mi się nie udało pasty zmienić (w tych miejscach odnośnie których wysłałeś film) więc to porzuciłem i ładnie oczyściłem te metalowe radiatory i nałożyłem nową pastę.
Złożyłem całość, podłączyłem dysk i odpalam - działa! Przywrócenie ustawień fabrycznych i jedziemy.
Wyróżnić można było w mojej konsoli 3 stany pracy. Norma/Obciążenie/Hardcore a potem wyłączanie.
Obciążenie było po włączeniu konsoli a przy gta v wchodziło na hardcore a potem wyłączała się.
Teraz chodzi konsola przy gta v (już ze 30min) tak jak wtedy w xmb.
Domyślam się, że do nie pomoże na długo a konsola może paść w każdej chwili lecz jako laik jestem z siebie dumny że nic nie pogorszyłem.
Ogólnie dzięki za pomoc!

Oglądałem ze wszystkich stron te chipy(czy jak to nazwać) i nie widziałem niczego niepokojącego.
EDIT
A i jeszcze jedna sprawa - webman nie ładuje gier tylko każe mi sprawdzić ustawienia sieciowe podczas gdy multiman sobie radzi bez problemu. Wiecie czemu?
+ FIFA 14 wczytuje trofea do 27% a potem zamiera. Najlepsze jest to, ze w tle mogę nawet grac ale wisi ten ekran lądowania.
@edit -
Webman zalatwiony - wylaczylem w ustawieniach sieci serwer multimedialny czy jakoś tak. Pozostaje kwestia fify. Jakieś pomysły?