PS3 z allegro

Jeśli nie wiesz gdzie napisać temat
  • Sponsorzy

PS3 z allegro

Postprzez kamcio100 » 22.07.2014, 07:08

Siemka, od dawna już chciałem sobię sprawić konsolę, ale jakoś zawsze brakło chęci do wydania kasy :) A z racji tego iż jest sezon weselny (zespół) i z racji normalnej pracy, postanowiłem w końcu kupić swoją własną pierwszą konsolę.

I teraz właśnie nie wiem czy warto i lepiej kupować do niej gry używane, czy też ją ,,zpiracić" ? I czy ta druga opcja jest w miarę bezpieczna. Bo ogólnie tak:

Przez internet będę grał wyłącznie w oryginalną Fifę.. A właśnie w reszte gier jakoś mnie to nie rajcuje, więc byłaby rozgrywka fabularna jednego gracza tylko. Chciałbym kupić sobie Fifę oryginalną używaną, a reszte gier ściągnąć z neta.

I teraz jakie jest bezpieczeństwo z tym ? Czy gdy konsola będzie ,,zpiracona" to zawsze trzeba mieć się na baczności ? Czy gdy podczas nawet zwykłego podłączenia do sieci już jest ryzyko iż będzie ona zablokowana ? Dzięki za odpowiedź, ja dopiero wkraczam w tą tematykę.

PS: Jeżeli ktoś by chciał mi doradzić, którą lepiej brać i do ilu kasy to byłbym wdzięczny, ponieważ ja osobiście się nie znam a że to forum o PS3 to i znajdą się specjaliści :)

Kod: Zaznacz cały
Uwaga! Materiał widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników. Kliknij tutaj aby zobaczyć.

Do jakiej kwoty mam licytować tak aby się jakoś tam opłacało ? :) Dzięki za wyrozumiałość.
kamcio100
Newbie

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

Re: PS3 z allegro

Postprzez Cyqor » 22.07.2014, 15:17

Jeśli przerobisz konsolę to bez różnicy czy będziesz miał oryginalną fifę czy nie. Ja bym osobiście wybrał przerobienie pod kątem oprogramowania. Na cfw musisz się liczyć z banami ale może uda ci się pograć w fifę dosyć długo. Ludzie na tym forum grają po kilka miesięcy i jak narazie spokój, ale nie znasz dnia ani godziny. Można również przerobić konsolę ingerując w jej bebechy (COBRA ODE, MATRIX) ale na obecnym najwyższym oficjalnym sofcie te możliwości zostały zablokowane.

CO DO KONSOL TO JEŚLI CHCESZ "PIRACIĆ" PRZEZ OPROGRAMOWANIE TO BEZ DOPŁATY ŻADNEJ NIE PRZEROBISZ.
SUPER SLIM odpada od razu a te pozostałe slimy wymagają downgrade czyli obniżenia softu.
PS3 SLIM 320GB CECH-2504B 0D CFW FERROX 4.82 COBRA 7.53 CEX + PSNPatch 2017.02/B
PS4 Jet Black 750GB CUH-1116A OFW 8.01
Cyqor
Supreme Elite
Supreme Elite

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 317 razy

Postprzez kamcio100 » 22.07.2014, 15:25

UU no to widze że sporo z tym roboty.. Tak teraz popatrzyłem to Xboxa jest o wiele łatwiej przerobić, a nawet jest sporo już przerobionych, i do tego da rade grać przez sieć (chyba bez takich obaw jak w PS).. Lecz jako marka to bardziej podchodzi mi właśnie SONY.. Ale co zrobić...

I tutaj nie chodzi mi aż tak bardzo o musowe piracenie itp, ale chodzi mi tylko o pogranie sobie w większą ilość gierek, i ogólnie potestowanie konsoli, pod względem tego czy mi będzie starczać na dłużej. Ponieważ jest to moja pierwsza konsola więc nie chce wydawać nie wiadomo ile na next genna.. Więc niestety pewnie pójdę w strone xboxa.. :facepalm:
kamcio100
Newbie

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postprzez djnorbert » 22.07.2014, 19:22

Grać przez sieć na xklocku bez żadnych obaw?? No chyba śnisz... %-) No chyba, że będziesz płacić na Liva czy tam jak to...;) Na PS3 to chociaż jest za free:D. Ja pykam w UT jakoś od maja, a klub założyłem w grudniu, więc na razie jest spokojnie.;) Miałem taką przerwę, ponieważ nigdy nie słyszałem o takim czymś jak UT. Dopiero jak pograłem w FIFE World, to sobie powiedziałem, że spróbuję na PS3 z 14. I poczułem moc prawdziwej FIFY. Jak trochę dłużej poszukasz w sieci za PS3, to znajdziesz taką, co samemu bez problemowo przerobisz. Ja swojej szukałem z miesiąc, znalazłem i tanio i z softem 3.50 :D.

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
djnorbert
Platinum Member
Platinum Member

Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 16 razy

Postprzez mpq1671 » 22.07.2014, 21:48

No właśnie, xbox do tego wymaga nagrywania gier, do czego potrzebna nagrywarka raczej deficytowa, wiec spokojnie ja za 2 stowki wystawiaja, do tego placisz za live i ogolnie masz konsole microsoftu ;( Na ps3 wrzucasz gry na dysk, nawet przez lana, grasz na necie bez wiekszej spiny, jedyne co nad toba wisi to ryzyko bana ktore mozna niemalze zniwelowac. Do tego online passy za free...
mpq1671
Platinum Member
Platinum Member

Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

• Sponsorzy

Powrót do Dla zielonych