Bardzo wolne kopiowanie.

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

Bardzo wolne kopiowanie.

Postprzez Dartelu » 03.05.2014, 14:03

Witam, jestem tutaj nowym użytkownikiem. Więc kupiłem pare dni temu Playstation 3 z CFW Rogero.
Koleś wgrał przed moim kupnem najnowszy soft. No i troche narzekam na działanie GTA V. Jadę sobie
autem i wolno ładują mi się teksturki. Dzieje sie tak tylko, gdy szybko sie poruszam, jak ide sobie normalnie, czy
biegne to wszystko jest super. No i chciałem zmienić format dysku PS3 na FAT32, żebym mógł sobie dysk podłączyć prosto
do komputera i zrzucić pobrane gry. Dlatego teraz, żeby nie stracić tych gier co mam na dysku, postanowiłem je skopiować
na dysk zewnętrzny kolegi. Kolega ma format plików FAT32, dysk fajnie wykrywa, ale kopiuje strasznie wolno. Miałem na noc zostawione konsole, żeby mi przekopiowało gry z PS3 na dysk i przez 10h skopiowało tylko 15%. %-) Masakra, wie ktoś może jak przyspieszyć kopiowanie? W grę nie wchodzi żadne FTP, bo internet mam do du*y. :|
Dartelu
Member
Member

Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

Re: Bardzo wolne kopiowanie.

Postprzez budman9 » 03.05.2014, 15:16

Gratuluję kupna PS3 ale muszę trochę ostudzić Twój zapał :wink:
1. Problem z teksturami może być spowodowany uszkodzeniem RSX, HDD lub gry. Podaj model CECH konsoli.
2. To, że zmienisz format dysku PS3 nic Ci nie da. Sformatujesz na FAT32, wrzucisz gry a po wsadzeniu go do konsoli i tak zostanie przez nią sformatowany na poprawny system plików PS3.
3. Na CFW Rogero bardzo wolno kopiują się pliki, dlatego osobiście używam CFW HABIB.
4. Do FTP nie jest potrzebny internet, wystarczy podłączyć konsolę z PC za pomocą kabla i odpowiednio skonfigurować połączenie w obydwu urządzeniach. Opis znajdziesz w dziale poradniki.
NOR/NAND Downgrade service in Ireland (+353)877166667
budman9
Elite
Elite

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 366 razy

Postprzez Dartelu » 03.05.2014, 15:35

Mam model CECH-2004b. Czyli format jest bez sensu. Ale i tak chciałem cały dysk sformatować, żeby był czysty.
Tylko mam troche za krótki kabel LAN ( o ten chodzi? ). Może jak już sformatuję konsole to poczytam trochę o instalacji HABIB. Ten HABIB dużo różni się od Rogero? Wydajność mi nie spadnie, albo coś? Gość od którego kupiłem konsole, mówił że grał sobie normalnie multiplayer w Need for Speed Shift 2 i bana nie dostał, ale to pewnie kwestia czasu? :|
Na dodatek wychodzi mi teraz ciągle jakiś error " operation failed or canceled" przy kopiowaniu. :|
Dartelu
Member
Member

Postprzez budman9 » 03.05.2014, 21:41

Wydajność, stabilność CFW HABIB ta sama co CFW Rogero. Tak, chodzi o kabel LAN, najlepiej skrosowany dla poprawienia szybkości aczkolwiek nie u każdego wzrost szybkości jest zauważalny. Do multiplayer używaj SEN Enalber lub PSNpatch to może trochę dłużej uda się pograć bez bana. Błąd przy kopiowaniu może być spowodowany tym, że jakaś gra na dysku posiada plik większy niż 4GB a system plików FAT32 ma ograniczenie co do wielkości pojedynczego pliku.
NOR/NAND Downgrade service in Ireland (+353)877166667
budman9
Elite
Elite

Otrzymał podziękowań: 366 razy

Postprzez Dartelu » 03.05.2014, 22:35

Ten błąd pojawia sie nawet w plikach po 500mb. :| No to potem się zobaczy.
A przez FTP idzie szybciej niż USB? :D
Dartelu
Member
Member

Postprzez Spox_2 » 04.05.2014, 11:19

Dartelu napisał(a):Ten błąd pojawia sie nawet w plikach po 500mb. :| No to potem się zobaczy.
A przez FTP idzie szybciej niż USB? :D

Standardowo przez FTP poleci około 10MB/sec.
Jeżeli będziesz miał urządzenia sieciowe w standardzie 1000/1000Mbit to realna prędkość kopiowania waha się pomiędzy 25-35MB.

W skrócie :
Warto zainwestować w kable/router aby połączyć konsolę na kablu na rzecz USB. Wygoda, prędkość oraz stabilność nie ma sobie równych ;)

Dla każdego coś dobrego.
SERWIS KONSOL PS3, PS4 ==>YLOD, BLOD, DOWNGRADE PS3 DO OFW 3.55 Sony! tel : 795 666 333 | https://wielkielektronik.com | Międzynarodowy certyfikat napraw BGA!
Wideo z naprawy PS3!->https://youtube.com/watch?v=BwxK5TAoKV4
Spox_2
VIP
VIP

Podziękował : 11 razy
Otrzymał podziękowań: 114 razy
Firmware: OFW
PSN ID: Spox2

Postprzez Dartelu » 04.05.2014, 20:30

No dobra, bardzo długo się zgrywało ale dało radę. Odłączyłem kompa i chciałem jeszcze jeden folder zrzucić a podłączać mi sie go już nie chciało i ciągle przez USB wychodzi mi taki błąd: "operation failed or canceled". O co z tym chodzi? :|
I jak jest z tym romem HABIB, opłaca sie zmieniać z Rogero?
Dartelu
Member
Member

Postprzez marciniak » 05.05.2014, 18:15

"operation failed or canceled"

To znaczy operacja nie powiodła się i została anulowana.
Nie pomagam na pw.
marciniak
Elite
Elite

Otrzymał podziękowań: 526 razy
Firmware: CFW.REBUG 4.80 COBRA

• Sponsorzy

Powrót do Pierwsza Pomoc