Witam Panów. Kupiłem konsole która ma coś takie jak kiosk (chyba). Po włączeniu jej przyciskiem Power włącza się ekran że potrzebuje soft 4.11 lub większy. Próbowałem chyba już wszystkich softów i cały czas wyskakuje mi błąd 8002F2E4. Nie mam jak wejść do XMB. Mam tylko Recovery Menu ale żadna opcja tam nie działa. W konsoli zrobiłem kompletny Downgrade ale nic to nie pomogło. Ma ktoś jakiś pomysł ???
Po tym jak wgrałeś poprawiony dump próbowałeś zainstalować CFW 4.55? Jeśli nie wchodzi to wgraj downgrader 999 od Rogero. Jeśli to też nie pomoże to spaczuj dump do 3.55 i użyj FSM do postawienia konsoli na nogi (używając E3 flashera będzie potrzebny dongle do wprowadzenia konsoli w tryb FSM).
NOR/NAND Downgrade service in Ireland (+353)877166667
Zgrany poprawnie Dump i przerobiony programem PS3 Flash Tool v4.55. Następnie moja konsola miała FW z SEX a potrzebne bylo z CEX bo inaczej nic nie pójdzie. Więc zainstalowałem zmodowany CFW.450 z SEX do CEX.
W wszystkich pracach pomógł hlastek i to On w sumie ją naprawił
Kiosk mode:) alias f..... downgrade:) wychodzisz przez sekwencje guzików na padzie później tylko update softu i masz konsole bez kiosku
instrukcja : wchodzisz na zakładkę ustawienia, security settings naciskasz wszystkie na raz L1 R1 i kwadrat pojawi się prośba o kod wpisujesz 9501 jak by komuś nie działał ten to można spróbować te :