Stałem się właśnie szczęśliwym posiadaczem konsoli PS3 CECH-2504B z oryginalnym softem 3.41 oraz JB na USB Amazebreake. Wiem że się narażę niektórym zadając swoje pytania i spodziewam się odpowiedzi typu poczytaj forum jest tu wszystko napisane.
Od razu wytłumaczę się. Otóż po pierwsze większość wypowiedzi zawiera bardzo nie zrozumiały zwłaszcza dla zielonego SLANG zawierający niezrozumiałe jeszcze zwroty lub co gorsze skróty tych zwrotów. Widziałem już gdzieś postulat z pomysłem na stworzenie słownika dla zielonych ale nie został on chyba jeszcze zrealizowany.
Po drugie kupiłem konsolę od człowieka który próbował mi wytłumaczyć z grubsza co i jak, ale niestety część z tego co mówił nie zgadza się z tym co Wy piszecie, więc chciałbym prosić o sprostowanie.
Po trzecie jest to dział HD dla zielonych więc jednak skuszę się i zadam te kilka pytań.
1. Tak jak napisałem mam soft 3.41 + JB. Wiem że większość używa CFW ze względu na wygodę. Ja na razie nie podejmuję się modyfikacji z OFW na CFW ponieważ na 300% coś spier..lę. Mam już na dysku wewnętrznym kilkanaście gier + kilka na dysku zewnętrznym. Pytanie czy modyfikacja OFW z 3.41 na OFW 3.55 da mi jakieś korzyści? Czy gry które mam już na dysku będą mi nadal działać?
2. Proszę o wyjaśnienie mi kwestii dysku zewnętrznego i kopiowania z dysku zewnętrznego na wewnętrzny. Większość z Was piszę że gry przenosimy na dysku zewnętrznym NTFS . Człowiek który mi sprzedał konsolę dał mi dysk 500GB z grami ale na partycji FAT32. Jak to w końcu jest z tym dyskiem? NIe bardzo kumam mechanizmu kopiowania kopii gier. Przykładowo ściągląłem Gran Turismo 6. Jest tam plik "\BCES01893-[Gran Turismo6]\BCES01893-[GranTurismo6]\PS3_GAME\USRDIR\GT.VOL" zajmujący ponad 14 GB. Przecież na taką partycję FAT32 nie wejdzie taki plik. Czy mam go podzielić na mniejsze spliterem i jakimś mechanizmem (Multimanem?? je scalić). Jeśli je scalę to gra pojawi się na dysk wewnętrznym czy zewnętrznym?
3. Mam mulitimana 4.08 (nie jestem pewien , nie jestem przy konsoli). Czy aktualizacja do najnowszej może spowodować że gry które mam na dyskach przestaną działać? Jeśli przestaną to co należy zrobić?
4. Teraz trochę słownictwa uzywanego w rożnych postach i istniejących poradnikach.
Co to jest :
- ustawić upewnienia w MM
- lv2
- fix permission
- DLC PACK
- eboot.exe, eboot.bin
- spoofer
- bdemuv2
- You must use USB-Patch option in Multiman
Mam nadzieję, że chociaż na jedno z pytań dostanę odpowiedź.Z góry dziękuję i pozdo.
PEACE

+ lv2
)