Mam następujący problem:
Posiadam PS3 stara gruba wersje 40 GB (firmware aktualizowany na biezaco), dysk wymieniłem na 160 gb, mialem troszke problem ze zrobieniem kopii plikow wiec utracilem save'y przy tej operacji. Wiadomo .. po wlozeniu dysku system wolal mi zeby go sformatowac itd. Czort w te save'y nie sa mi juz potrzebne itd. pogodzilem sie ze strata
Mam drugi dysk (320 GB) i z powodu awarii kompa chce na nim zainstalowac linuxa... i zwyczajnie zamieniac w konsoli dyski w zaleznosci od tego czy bede chcial sobie pograc na konsoli czy zwyczajnie posiedziec na kompie ... czy po wymianie dysku i instalacji na nim linuxa, a nastepnie powrotnym wlozeniu tego z systemem sony konsola nie zawola mi potrzeby formatowania tego dysku?
Czy takie zamiany dysku moga cos namieszac mi w oprogramowaniu firmware konsoli??
I jeszcze takie pytanko... jak wyglada exploatacjia linuxa w PS3 ... sa jakies problemy? Nie mowie tu ze zaraz chce grac w jakies za***iste gry tylko czy nie bedzie problemu z odpalaniem filmow, jutjuba oraz jakiejs tibii od czasu do czasu ? Moze jakiegos edytora tekstu/narzedzi biurowych. Oraz czy wifi hula czy trzeba neta po kablu puszczac:P
Pozdrawiam