ps3 po wymianie dysku

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

ps3 po wymianie dysku

Postprzez borki3 » 23.12.2013, 21:29

witam mam problem z moja konsola otoz kupilem nowy dysk bo stary sie zepsul wczesniej mialem cfw 4.46 i na nowym dysku wyskoczylo mi to samo co na starym ze system plikow jest uszkodzony i ze trzeba zainstalowac soft w wersji 4.46 lub wyzszej no i nie wyszukuje mi softu i nic nie moge zrobic nowy dysk to segate momentus format sata2 i moze dlatego nie moze go odczytac nie wiem co juz mam zrobic prosze o pomoc
juz pisalem wczesniej o tamtym starym dysku na tym jest to samo tylko nie zacina sie przy wyborze funkcji w recowery menu nie wiem moze jest to zwiazane z tym ze konsola miala downgrade robione flasherem
borki3
Silver Member
Silver Member

Podziękował : 14 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Firmware: CFW Darknet 4.70

Sponsorzy

Re: ps3 po wymianie dysku

Postprzez kormoran » 23.12.2013, 21:49

Hej, jaki model tej konsoli? Sama wymiana dysku nie powinna powodować takich problemów. Spróbuj może innego pendrive'a (zakładam że soft jest w odpowiednim katalogu na partycji FAT32 na penie) ewentualnie w różnych gniazdach USB. Płyty z grą nie masz w napędzie przy aktualizacji? Downgrade flasherem nie powinien mieć nic do rzeczy, ewentualnie spróbuj wrzucić CFW 4.50 (nie wiem jaki wrzucasz), może pomoże.
Jak Ci pomogłem kliknij w łapkę ;-)
kormoran
Gold Member
Gold Member

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 34 razy
Firmware: HABIB 4.50

Re: ps3 po wymianie dysku

Postprzez borki3 » 23.12.2013, 22:22

model cech 2504b 0c patrzylem dwoma pendrajwami i to samo wczesniej aktualizowalem jednym pendrajwem i mi wyszukalo aktualizacje plyty nie ma soft ktory chce zaktualizowac habib 4.46 v 2.05 i probowalem rogero 4.50 v1.01 i nic
borki3
Silver Member
Silver Member

Podziękował : 14 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Firmware: CFW Darknet 4.70

• Sponsorzy

Powrót do Pierwsza Pomoc