Powrót do PSN po zbanowaniu

Jeśli nie wiesz gdzie napisać temat
  • Sponsorzy

Powrót do PSN po zbanowaniu

Postprzez NeuroN » 24.10.2013, 21:47

Witam i zarzucam parę pytań;
Aby podłączyć się z psn wystarczy zdobyć tylko IDPS i wgrać go SEN Enablerem?
Jeśli tak to proszę o jakąś instrukcje jak wgrywa się ten IDPS,
Czy będę mógł zalogować się do mojego starego konta czy też będę musiał założyć nowe?
Czy używacie jeszcze jakichś programów, które niwelują dostania ryzyko bana czy tylko SEN Enablera używacie?
NeuroN
Gold Member
Gold Member

Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Firmware: Rebug 4.78.2 Cobra

Sponsorzy

Re: Powrót do PSN po zbanowaniu

Postprzez mantesinf » 25.10.2013, 17:34

Niwelacją 100% to wgranie OFW :) Wcześniej czy później i tak złapiesz bana i tak (jak już było mówione w przeróżnych tematach... SEN Enabler tylko niweluje ryzyko bana... nie likwiduje w 100%)

Co do instrukcji wgrywania IDPS...
Szukaj na Forum :) Szukanie nie gryzie :) Ja już zapomniałem w jakim temacie to było... Ale jak db pamiętam to temat się nazywał "SEN Enabler" Najwyżej mnie Moderator poprawi :)

Co do Logowania na konto...
Jak to był ban tylko na konsolę (nie na konto) to tak. Jeżeli to był ban na konto to wiadome, że się nie zalogujesz :) Natomiast jak ban jest na konsolę i konto to już tylko po zmianie IDPS ratuje cię nowe konto :)

Co do programów niwelujących ryzyko banana :)...
Jest tzw. Spoffer 4.50 (najnowszy - wersja ta sama co najnowsze CFW i OFW), Który podpisuje np. gdy masz konsolkę z CFW 4.40 to podpisuje ją jako 4.50 (i jeżeli się nie mylę podpisuje ją jakby to był OFW). Oznacza to, że serwer PSN będzie cię wykrywał jako użytkownika z najnowszym oprogramowaniem:)

Było to już wałkowane z 1000x :)

Pozdrawiam :)
Obrazek
mantesinf
Gold Member
Gold Member

Podziękował : 8 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy
Firmware: CFW HABIB Cobra 4.75

Postprzez NeuroN » 25.10.2013, 17:49

Po 1.
Nie miałem na myśli ani też nie sugerowałem w moim temacie, że poszukuje programu, który likwiduje ryzyko bana. Szukam programu, który go niweluje i chyba jasno się wyraziłem. Czytałem, że ten SEN Enalber redukuję właśnie to ryzyko, natomiast widziałem na forum jeszcze jeden program mianowicie PSNope i zastawiam się czy jest sens używać go czy nie będzie kolidował bądź jeśli te same funkcję pełni to bez potrzeby instalować. Nie wiem jak to jest i dlatego pytam Was o doświadczenie z tego typu programami.
Po 2.
Czy Spoofer to na pewno program niwelujący ryzyko bana? Myślałem, że on tylko podpisuje konsolę aktualną wersją OFW na serwerze PSN.
Po 3
Co do tych instrukcji z wpisywaniem IDPS przez SEN Enablera to nie znalazłem. Jeśli są na forum to proszę przynajmniej o link do tego postu.
NeuroN
Gold Member
Gold Member

Postprzez disp3ns3r » 25.10.2013, 18:12

Spoof nigdy ci nie zniweluje ryzyko bana, on tylko zmienia wyswietlana wersja systemu.
Zmiana IDPS jest na pewno w temacie z SENem, po krotce:
Wpisujesz IDPS do odpowiedniego .txt, instalujesz SENa, klikasz na padzie zmiane IDPS, usuwasz dane , zmieniasz target (ja robie to raz na jakis czas) potem ukrywasz konsole , ja ukrywam poprzez naciskanie :o: actual mode - klikajac full OFW mode nie zaladujesz gry i musisz na nowo wgrac CFW , bo nawet po resecie jest kiszka i nie zagrasz w nic. Po tych czynnosciach podpinasz neta i grasz online. Pamietaj , aby NIGDY NIE ODPALAC APLIKACJI CFW PO USTAWIANIU SENa. Jesli musisz to zrobic, resetuj konsole. Moja zasada jest taka : MM , potem Control fan, potem SEN , potem net i granie Online.
Jeśli moja odpowiedź ci pomogła naciśnij Obrazek
Obrazek
disp3ns3r
Diamond Member
Diamond Member

Podziękował : 25 razy
Otrzymał podziękowań: 33 razy
Firmware: Habib 4.50
PSN ID: GratkaMessiego

Postprzez NeuroN » 25.10.2013, 18:27

Ale ten Control Fan to tylko służy do ustawiania radiatorów nie?
NeuroN
Gold Member
Gold Member

Postprzez mantesinf » 25.10.2013, 19:59

NeuroN napisał(a):Po 1.
Nie miałem na myśli ani też nie sugerowałem w moim temacie, że poszukuje programu, który likwiduje ryzyko bana. Szukam programu, który go niweluje i chyba jasno się wyraziłem.

To nie oznacza, że nie mogę dodać czegoś od siebie dla porady...

NeuroN napisał(a):Po 2.
Czy Spoofer to na pewno program niwelujący ryzyko bana? Myślałem, że on tylko podpisuje konsolę aktualną wersją OFW na serwerze PSN.

Tu co prawda się pomyliłem, że to nie jest program... Ale działanie raczej znam... Przeczytaj uważnie jeszcze raz co napisałem wcześniej o Spofferze. "Oznacza to, że serwer PSN będzie cię wykrywał jako użytkownika z najnowszym oprogramowaniem" - tak napisałem i takie ma działanie...

NeuroN napisał(a):Po 3
Co do tych instrukcji z wpisywaniem IDPS przez SEN Enablera to nie znalazłem. Jeśli są na forum to proszę przynajmniej o link do tego postu.

A sprawdzałeś ten temat?? sen-enabler-t4943.html
Teraz go nie przeglądałem, ale może być tam instrukcja zmieniania IDPS... Jak nie ma tam rozwiązania to napisz w tamtym temacie żeby tu nie ładować niekoniecznie potrzebnych postów :)

NeuroN napisał(a):Ale ten Control Fan to tylko służy do ustawiania radiatorów nie?

Tak. Ten program służy tylko do sterowania obrotami wentylatora w naszej konsoli PS3 :) A oto link do tematu o Control Fan Utility v1 :)
post26325.html

Pozdrawiam :)
Obrazek
mantesinf
Gold Member
Gold Member

Postprzez marciniak » 25.10.2013, 20:08

Nie kłócic się bo karteczki się posypią :razz: :razz: :razz:
Nie pomagam na pw.
marciniak
Elite
Elite

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 526 razy
Firmware: CFW.REBUG 4.80 COBRA

Postprzez mantesinf » 25.10.2013, 21:00

:D Spx ;D Nie kłócę się, tylko uwzględniam fakty :) Dobra... Lecim z tematem :) Pisać na temat :)
Obrazek
mantesinf
Gold Member
Gold Member

• Sponsorzy

Powrót do Dla zielonych