hej dzięki za odpowiedzi,
dzisiaj podpiąłem się do sieci domowej kablem żeby zaktualizować soft - niestety konsola nie łączy się z netem (net jest bo na TV działa). To mnie coraz bardziej przekonuje że jednak chyba się coś popaliło (płytka z wifi bt i wejściem ethernet).
Czy będąc na moim miejscu kupilibyście konsole cechl04 z aukcji
http://allegro.pl/playstation-3-3-55-i3771270352.html czy lepiej dołożyć i kupić używaną ale działającą ???
-- 14.12.2013, 11:54 --
Hej,
Chyba jednak na 90% zakupię używaną konsolę CECHL04 - żeby w razie czego mieć na części.
W związku z powyższym mam pytanie - jak przenieść wszystkie programy i filmy+muzyka z obecnej konsoli do "nowej" ???
Niestety wyjście Etherneth jest też uszkodzone bo już wcześniej próbowałem łączyć się z netem przewodowo i miałem komunikat - podłącz kabel Etherneth.
Dzięki za info
P.S Czy przełożenie dysku załatwi sprawę ??? Co z kontem na PS Store ???
-- 18.12.2013, 14:02 --
Hej,
póki co wstrzymam się z zakupem innej używanej konsoli ponieważ dzięki podpowiedzi budman9 (Przebudowa bazy danych z Recovery Menu) została usunięta największa bolączka konsoli tj. zawieszanie się przy starcie.Konsolę odpalałem już chyba z 15 razy i ani razu się nie zawiesiła mało tego pady także łączą się z konsolą (zauważyłem że konsola tylko na chwilę się zawiesi (około 10 sek.) gdy włączam drugiego pada i ten łączy się z konsolą - jak już drugi pad się połączy wtedy jest OK .
Dzięki budman9
Pozostaje już tylko (mam nadzieję) nie działająca sieć ani po wi-fii ani po kablu (ethernet) - czy tutaj też macie jakąś poradę ????
Dzięki