Jak to jest dostać bana? I co wtedy tracę? Zablokują mi dostęp do konta z którego grałem tak że nawet offline nie będę mógł go używać? Zablokują IP konsoli? I czy są jakieś sposoby na ewentualne odbanowanie konsoli?
Tracisz możliwość zalogowania się na konto, które używałeś na P$N... Offline pozostaje. Ban = IP konsoli oraz konto w P$N ( nie zawsze tak jest, przeważnie IP blokują)
Dodam od siebie, że jeżeli będziesz miał takie konto na ps vita to ją też zbanują. Mi się długo udawało, ale przyszła kryska na Matyska i na każdego przyjdzie. Przepadnie Ci również ps plus jeżeli takowy posiadasz. Dałem sobie spokój z psn.
jestem tu nowy wiec prosze o wyrozumialosc jesli pytanie wyda sie smieszne / glupie. otorz jesli zanim podlacze konsole do internetu wydobede wlasne PS3ID a pozniej programem ps3 unban zmienie ID na jakies inne to czy pozniej grajac online i dostajac bana bede mogl sie odbanowac uzywajac swojego oryginalnego PS3ID ?
niezupelnie o to mi chodzilo. bardziej o to czy jak juz dostane bana na to falszywe PS3ID i odbanuje sie wlasnym PS3ID (i nie bede uzywac internetu w ps3) to czy sprzedajac konsole za x lat bedzie mozna powiedziec ze konsola jest niezbanowana?
Witam serdecznie i przyłączę się do tematu. Otóż po beztroskim graniu w bf3 rano juz nie mogłem się zalogować przez ps3 gdyż moim oczom ukazał się komunikat że konto jest zablokowane lub chwilowo zawieszone. Na plejaku mam dwa konta z tym że na jedno z nich wchodziłem dobry miesiąc temu, ale problem i na nim się powtarza. Mozliwe że za jednym zamachem dostałem ban na dwa konta? Zastosowanie sen enablera i jeszcze jakiegoś pathera z działającym id zakończyło się na obydwu kontach porażką oraz wiadomością że użytkownik został wypisany. Zalogowanie przez pc na sen również jest niemożliwe gdzie z kolei jest napisane że konto zostało zawieszone. Jak to z tym bywa? Dodam jeszcze że złapałem się ostatnio z jakimś angolem i doszło do wymiany zdań (przynajmniej ja nikogo nie podpier...am) więc rozumiem ban na jedno konto ale na dwa?
Właśnie mi tez się coś wydaje że to większa afera tylko ciekawe czy za cfv czy za wojnę.. ? no i czy go zdejmą jeśli za wojnę swoją drogą również ciekawe czy na ps4 opłacając rok abonamentu multi i wyrywając bana można ubiegać się o zwrot środków gdy ps+ nie udostępnia nam połączenia