procedura uruchomienia konsoli

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

procedura uruchomienia konsoli

Postprzez limak » 03.10.2013, 21:29

Witam, chcialbym aby ktos spojrzal na swoja konsole podczas uruchamiania, czy po wlaczeniu razem z kontrolka od hdd zaczyna migac/swieci kontrolka wifi ? Pisze to poniewaz moja konsola ma RSOD, a przy instalacji softu 3.73 dochodzi do 44-47% skacze do 100% i po restarcie ciagle RSOD. Wyczytalem ze przy 40% kosola updatuje sterowniki do wifi bt

40%-65%
Cause: This is when the console checks and sometimes updates the WIFI or Bluetooth module.
Fixes: First if the console has been reflowed recently or someone has been inside the console double check that both the antenna and ribbon cable are securely plugged in or if they are damaged. If not try swapping the wifi module or antenna for known working ones if you have any spare, or check for and replace any missing components. In rare cases it maybe a trace or component on the main board itself. In the majority of cases simply replacing the wifi board will fix this problem. The 8 pin EEPROM on the wifi controller board contains mac address, bluetooth and USB info which you may wish to take into account when swapping boards; however the console will work fine by swapping boards as it is not tied to the console unlike the logic board.

U mnie podczas update i wlaczania dioda od wifi nie zapla sie wogole i podejrzewam ze mam uszkodzny modul wifi :/ bt i usb dziala bo pad normalnie jest wykrywany, ethernet tez chyba smiga bo po podlaczeniu kabla konsola pobiera sobie ip przez dhcp, wiec stawiam na to felerne wifi. Dodam ze moja konsola to CECHL wiec plytka wifi bt jest zintegrowana z plyta glowna :/
limak
Newbie

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

Re: procedura uruchomienia konsoli

Postprzez disp3ns3r » 03.10.2013, 21:48

Mogę się mylić , ale mi też mrugała zielona dioda, ale wylączyłem wifi i nic mi na zielono juz nie mruga. Pewnie masz wifi włączone moim zdaniem :)
Jeśli moja odpowiedź ci pomogła naciśnij Obrazek
Obrazek
disp3ns3r
Diamond Member
Diamond Member

Podziękował : 25 razy
Otrzymał podziękowań: 33 razy
Firmware: Habib 4.50
PSN ID: GratkaMessiego

Postprzez limak » 03.10.2013, 22:18

nie wiem jaki kolor ma kontrolka wifi znajdujaca sie obok kontrolki hdd. Ale w moim przypadku po wlaczeniu konsoli/ albo podczas update pali sie ciaglym swiatlem zielona dioda wylacznika oraz mryga pomaranczowa kontrolka hdd, chcialbym wiedziec czy u was tez nie zapala sie kontrolka wifi obok hdd
limak
Newbie

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postprzez disp3ns3r » 03.10.2013, 22:22

Podczas wł u mnie nie ma zielonej kontrolki, przy wyłączeniu tak samo. Jak już mówiłem mam Wifi wyłączone więc pewnie dlatego
Obrazek
disp3ns3r
Diamond Member
Diamond Member

Podziękował : 25 razy
Otrzymał podziękowań: 33 razy
Firmware: Habib 4.50
PSN ID: GratkaMessiego

Postprzez marciniak » 03.10.2013, 22:23

Z tego co wiem to zapala się ona czy tam mruga ta od wi-fi zielona dopiero wtedy jak korzysta się z tego połączenia :wink:
Nie pomagam na pw.
marciniak
Elite
Elite

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 526 razy
Firmware: CFW.REBUG 4.80 COBRA

Postprzez disp3ns3r » 03.10.2013, 23:00

To to na pewno :)
Obrazek