Just Dance 3 problem

Wszelkie pytania i problemy z kopiami gier na CFW
Regulamin działu
W dziale Backup zabrania się tworzenia podwójnych tematów do jednego tytułu gry. Przed napisaniem tematu, należy użyć wyszukiwarki w celu lokalizacji istniejącego już tematu. Obowiązuje całkowity zakaz publikowania wszelkich linków do pełnych wersji gier.
  • Sponsorzy

Just Dance 3 problem

Postprzez wower » 30.09.2013, 18:55

Witam, posiadam gre just dance 3, posiadala one pliki wieksze niz 4gb wiec uzylem do podzielenia ich programu PS3 SPLITTER i podzielone wrzucilem na dysk zewnetrzny.
W grze pojawil mi sie problem poniewaz na ekranie po wyborze piosenki nie ma postaci, ktore powinny tanczyc i pokazywac ruchy, ktore nalezy zrobic. Czy moze to byc spowodowane tym, ze pliki w folderze sa podzielone?
Prosze o pomoc.
wower
Silver Member
Silver Member

Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Firmware: CFW 4.40 ROGERO

Sponsorzy

Re: Just Dance 3 problem

Postprzez marciniak » 30.09.2013, 19:25

Ps3splitterem dzielisz całą grę(cały folder BLUSXXXXX) a ni tylko plik duży samo ci znajdzie duży plik i go podzieli na 1 GB a potem kopia na hdd ps3 i MM powinien ci scalic plik podzielony podczas kopiowania w jeden duży taki sam jaki był przed podzieleniem 8)
Nie pomagam na pw.
marciniak
Elite
Elite

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 526 razy
Firmware: CFW.REBUG 4.80 COBRA

Postprzez wower » 30.09.2013, 19:41

no tak, ps3splitter znalazl i podzielil mi dwa pliki, ktora mialy ok. 10gb i skopiowalem caly folder z komputera na dysk usb. W multimanie przy grze Just Dance 3 mam na czerwono napis splitted i szare logo gry, zainstalowala sie na dysk i normalnie sie odpala, nie bylo nic o polaczeniu plikow. :(
wower
Silver Member
Silver Member

Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Firmware: CFW 4.40 ROGERO

Postprzez marciniak » 30.09.2013, 19:49

Bo musisz skopiowac podzielona grę z dysku zew. na wew.ps3 i podczas tego kopiowania scali plik :wink:
Nie pomagam na pw.
marciniak
Elite
Elite

Postprzez hinduqsh » 02.10.2013, 10:27

marciniak napisał(a):Bo musisz skopiowac podzielona grę z dysku zew. na wew.ps3 i podczas tego kopiowania scali plik :wink:

do jakiego folderu na hdd0/... kopiowac podzielona gre? mam utworzony katalog GAMES gdzie MM przenosi gry z dysku zew. na dysk wew., ale gre mam w formacie .pkg - gdzie ja wrzucic zeby potem konsola odnalazla scalony plik i pojawila mi sie opcja instalacji?
Obrazek
hinduqsh
Gold Member
Gold Member

Podziękował : 17 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Firmware: Rebug 4.78.1 Cobra
PSN ID: hinduQsh

Postprzez marciniak » 02.10.2013, 14:54

Jak masz grę w postaci pkg to instalujesz z instal packages file a będzie ona potem się znajdowac w hd000/game :wink:
jak gra waży więcej niż 4gb to dzielisz ją ps3spitterem (musi byc w folderze) i kopiujesz na ps3 w odpowiednie miejsce do packages potem odpalasz scalony plik i instalujesz z instal packages file 8)
ps.post18576.html
Nie pomagam na pw.
marciniak
Elite
Elite

Postprzez hinduqsh » 03.10.2013, 10:28

marciniak napisał(a):Jak masz grę w postaci pkg to instalujesz z instal packages file a będzie ona potem się znajdowac w hd000/game :wink:
jak gra waży więcej niż 4gb to dzielisz ją ps3spitterem (musi byc w folderze) i kopiujesz na ps3 w odpowiednie miejsce do packages potem odpalasz scalony plik i instalujesz z instal packages file 8)
ps.post18576.html

nie zrozumiales mnie chyba, mialem plik .pkg o wadze 7,xx GB, podzielilem go splitterem i jest gotowy do przekopiowania na dysk wewnetrzny konsoli celem scalenia, jedyne proste pytanie to gdzie jest to ODPOWIEDNIE MIEJSCE (sciezka? / nazwa folderu?) na dysku wewnetrznym. istote dzielenia rozumiem doskonale i nie potrzebuje juz zglebiac tego tematu
Obrazek
hinduqsh
Gold Member
Gold Member

Postprzez marciniak » 03.10.2013, 12:09

Packages- tu musisz skopiowac na hdd000 jak nie masz to stwórz taki folder
ps.poczytac się nie chce tematu co podałem ,ale cwaniakowac że wszystko wiesz(prawie) jest komu %-)
Nie pomagam na pw.

Za ten post autor marciniak otrzymał podziękowanie od
hinduqsh (03.10.2013, 13:30)
marciniak
Elite
Elite

Postprzez hinduqsh » 03.10.2013, 13:29

marciniak napisał(a):Packages- tu musisz skopiowac na hdd000 jak nie masz to stwórz taki folder
ps.poczytac się nie chce tematu co podałem ,ale cwaniakowac że wszystko wiesz(prawie) jest komu %-)

prawie robi wielka roznice hehehe, to jest pierwsze forum, na ktorym wiekszosc interesujacych mnie dzialow przeczytalem od deski do deski ale dzis dosiegla mnie jakas niemoc i dostawalem oczoplasu, szukam czytam, staralem sie na szybko i nic z tego nie wyszlo, wolalem zapytac majac Cie pod reka ;)

PS. pasowaloby zrobic zupelnie nowy poradnik bo w tym starym jak sie okazuje wiele rzeczy jest juz nieaktualnych... a wystarczy w kilku punktach to wypisac na jednej stronie, ewentualnie dla douczenia podac linki do konkretnych homebrew z ich osobnym opisem. Z mojej strony wygladalo to tak, ze owczesne 3 godziny spedzone na forum celem douczenia strescilbym dzis do 20 minut
Obrazek
hinduqsh
Gold Member
Gold Member

• Sponsorzy

Powrót do Backup