Mam problem z konsolą

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

Mam problem z konsolą

Postprzez Franu » 22.06.2013, 22:09

Cóż za wybitny tytuł :)

Otóż kupiłem konsolę ps3 fatkę od pewnego allegrowicza za około 500zł. Na początku wszędzie był kominikat "nie wolno A
tej operacji w wersie pokazowym", wersję 4.31. Mogłem swobodnie grać, oglądać filmy. A i od razu mówię, że internet mam z modemu, nie mam też wifi. W końcu poszedłem do kumpla z plejką i: zaczęliśmy od wpisania kodu. Kod nie działał. Kumpel poszperał w necie i się okazało, że trzeba sformatować dysk. Dysk został sformatowany, pozbyliśmy się wersji demonstracyjnej. Od razu ściągnęliśmy aktualizację. Pobrano nam coś i została zainstalowana wersja demonstracyjna 3.41! Na szczęście kod działa i mogę wchodzić w ustawienia. Założył raz konto na PSN. Niestety, gdy próbuję wejść do PS Store, Home, Plus wyskakuje mi ten komunikat. Nie wiem co z tym zrobić. Na konsolach słabo się znam. Dodatkowo teraz nie mogę wejść w neta bo nie mam. Pytania co z tym zrobić i czy opłaca mi się kupić router? Dodam że mogę wejść normalnie w internet.
Franu
Newbie

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

Re: Mam problem z konsolą

Postprzez michal1998 » 23.06.2013, 11:23

Mam rozumieć, że coś takiego? http://images.pcworld.com/news/graphics ... iginal.jpg
Jeśli tak, to "pewien allegrowicz" sprzedał konsole ze zbanowanym console id, czyli nie połączysz się z PS Store, Plus, Home itp.
PS3 Slim 120GB CECH-2104A
CFW 4.30 REGERO v2.05
2x Dualshock
2x Move
Ps EYE
WD 500GB USB

Oryginalne gry, które miałem przed CFW:
-Start The Party (dla 3 letniego brata :P)
-Sport Champions
-MotorStorm Pacific Rift
-NFS Hot Pursuit
-FiFa 10
-NFS Shift
-CoD MW
-Gran Turismo 5 Prologue
-NFS ProStreet
michal1998
Gold Member
Gold Member

Otrzymał podziękowań: 2 razy
Firmware: ROGERO 4.30

Re: Mam problem z konsolą

Postprzez Franu » 23.06.2013, 13:05

Nic mi takiego nie wyskakuje. Poprostu gdy chcę wejść w PS Store, Plus lub Home wyskakuje mi komunikat w prawym górnym rogu: "Nie można wykonać tej operacji w trybie pokazowym". Normalnie wszystko działa.
Jeszcze założyłem konto na PSN. To mogę grać Online nawet jak nie mogę wejść w PS Store. Plus lub Home?
Franu
Newbie

Otrzymał podziękowań: 0 raz

• Sponsorzy

Powrót do Pierwsza Pomoc