Problem z systemem plików

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

Problem z systemem plików

Postprzez pitir » 12.06.2013, 18:33

Witam, podczas grania na konsolce pojawił się całkowity freeze i musiałem odłączyć ją od prądu. Po włączeniu jej na nowo pojawił się napis że na skutek nieprawidłowego wyłączenia konsoli : "System plików w pamięci masowej systemu jest uszkodzony i zostanie przywrócony". Zaakceptowałem tą operację, ukończona została w 100 % i trwała zaledwie 3 minuty. System zrestarował się automatycznie,pojawia się ekran zapowiadający Rogero Playstation 3, jednak ciągle jest ten sam problem i nakazuje ponowne przywracanie plików na skutek niewlaściwego wyłączenia systemu. Operację tą wykonałem kilka razy i wciąż powtarza się to samo. Co radzicie w tym wypadku? Podejrzewam, że konieczny jest format dysku, jednak jak to się ma do przyszłego stosowania cfw? Czy nie będe zmuszony do wgrania jakiegoś wyższego ofw?Może skorzystać z ktorejś z opcji recovery mode: przywroć system PS3 lub ponownie zbuduj baze danych? Jestem laikiem i nie wiem jakie to niesie za sobą konsekwencje odnosnie dalszej przygody z cfw. Czy po np "przywracaniu systemu" przez recovery nie bede zmuszony wrócić na ofw? Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam
pitir
Newbie

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

Re: Problem z systemem plików

Postprzez Konr@do » 13.06.2013, 03:50

Dziwna sprawa... Spróbuj na sam początek przywrócić domyślne ustawienia konsoli poprzez recovery menu. Jeśli to nie pomoże, to tak jak pisałeś - albo opcja z bazą danych, albo w ostateczności "przywróć system ps3".

O CFW możesz być spokojny, nie znajduje się przecież na dysku twardym konsoli ;)
Obrazek
Konr@do
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 411 razy
Firmware: Habib 4.46 Cobra
PSN ID: Konrado 359

Re: Problem z systemem plików

Postprzez m0rGi » 18.06.2013, 21:53

mialem cos takiego jeszcze w 2008 roku caly czas przywraca ci pliki i resetuje konsole i tak w kolko ? mialem tak samo 2 opcje 1 wyciagnij dysk i sformatuj go na lapku 2 kup nowy twardziel :P . jesli dysk jest uszkodzony tylko ta 2 opcja pomoze
Obrazek
m0rGi
Platinum Member
Platinum Member

Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 13 razy
Firmware: Habbibi4.76Cobra7.10

• Sponsorzy

Powrót do Pierwsza Pomoc