Najmocniej przepraszam jeśli kogoś zirytuje - wiem , były podobne tematy na forum (czytałam:) . Jednak mam taki problemik na który wolałabym by ktoś mi podpowiedział czarno na białym jak będzie lepiej ... . Trochę przekombinowałam więc najpierw opiszę co nabroiłam .
Otóż od dwóch miesięcy jestem szczęśliwym kosiadaczem PS3 z dyskiem 750GB . W aukcji o oprogramowaniu pisało tak :
PS3 750GB 3.55 / 4.30 ROGERO . Czasem się zacinał i nie wszystkie gry chodziły ale grało .
Trochę się już na tym forum szwendam i pomyślałam , że dam rade .
Chciałam dograc z dysku zewnętrznego gry (właściwie to zwykły dysk wyjęty z PC z dokupionymi kablami pod USB:) sformatowanego na FAT32 . Nie wyszło mi . Więc próbowałam na kablu z PC - też nie szło . Potem FTP bezprzewodowo i znów nie widział gier (ani razu nie potrafił się połączyć ). Więc odpuściłam sobie temat ale w trakcie innej gry zawiesił się . Po wyłączeniu i włączeniu ponownie pamięc masowa była uszkodzona . Chciał tylko formatować . Weszłam w Recovery Menu i próbowałam mu zrobić ustawienia fabryczne . Zawisnął tak na ok.8h i nie ruszył . Wyjełam dysk z nadzieją , że jakimś cudem uda mi się coś uratować po kablu na PC . Niestety komp go nie widział . Więc dysk włożyłam z powrotem i sformatowałam . Konsola odpaliła , widzę przy starcie Rogero Playstation gier i save-ów brak. Co powinnam teraz wgrac by móc używac kopi - tylko Multimana ? Konsola to CECH2004B , W XBM pisze , że wersja oprogramowania to 4.31 .
Zaktualizowałam go przypadkiem czy jest prawidłowo ? W folderze gry nadal mam te dziwne foldery app/ .... .
Bardzo proszę o pomoc
P.S. Jeśli to istotne to na dysku pozostało niecałe 700GB wolnej przestrzeni czyli coś zajmuje ponad 50GB.