Regulamin działu Dział ten służy wyłącznie do publikacji materiałów związanych z Homebrew lub ewentualnych komentarzy/pytań do tematów już istniejących. Zabronione jest tworzenie nowych tematów z prośbami o pomoc, które powinny być stworzone w sekcji PS3 HELP DESK!
4.30 lepszy jest w stosunku do 4.20 bo zrobiono w nim takie czary mary, że w większej ilości gier uruchamianych z dysku już nie potrzebuje oryginalnej płyty w napędzie. Sam sprawdziłem i potwierdzam to z jedną grą, która wymagała płyty. Gra to Ratchet & Clank Trilogy (pierwsze 3 części w wersji HD na PS3). Na 4.20 trzeba było mieć płytę bo bez niej gra owszem uruchamiała się do pierwszego menu gdzie się wybierało, w którą część chce się zagrać i po wyborze i próbie przejścia dalej to tylko czarny ekran. Na 4.30 już tego problemu nie ma. No, więc dla mnie jak o tym przeczytałem w info o zmianach jakie wprowadza to się ucieszyłem .
No i własnie ilość takich pytań można by łatwo ograniczyć poprzez aktualizacje pierwszej strony. To się tyczy również większości tematów na tym forum. Wracając do tematu, czemu polecacie instalować najpierw 4.20 a dopiero później update do 4.30? Nie można od razu dać 4.30 BASE?
racja zygby i dzięki walery - zmieniam dysk ale idzie jak po grudzie na plus jest to że można zmieniać bepośrednio na rebug 4.30.2 bez zadnych downgradów - ale backup danych trwa 11 godzin!
Mając już v 04.20.00 zainstalowane, to można zaktualizować bezpośrednio z konsoli poprzez "aktualizację mMAN" do najnowszej wersji.Natomiast mając niższy niż 4.20 nie powiedzie się update do 4.30. Jak masz zamiar zainstalować z pena , to jak najbardziej 04.30.00 BASE, bez wcześniejszej wersji na konsoli... Temat homembrew wciąż jest aktualny, a co do aktualizacji mMAN, to kolejne (nowsze) są podawane na bieżąco .
Witam mam pytanko mam MM w wersji 4.18.00 full chciałbym zainstalować najnowszą wersję 4.30.00 base ale czy najpierw mam usunąć starego MM czy mogę wgrać od raz nowego MM. A moje drugie pytanko to czy po instalacji nowego MM gry które wcześniej miałem na dysku wew. będą działać
Nie baw się w aktualizację z 04.18.00 (musiałbyś aktualizować do 04.20.00 i dopiero 04.30.00) Usuń mMAN'a i zainstaluj ponownie (od razu) 04.30.00 BASE (linki są wyżej) Tak, będą działać .Nowy mM , umożliwia dodatkowo uruchomienie gry bez BD w napędzie (nie wszystkie)
to szukaj gdzie indziej opcij instal package file na starszych wersjach Rogero trzeba było najechac na apphome i się zmieniało na instal package file albo gdzieś tam w opcjach multiMana było dokładnie nie pamiętam
udało mi się zainstalować nowego MM ale gry które wymagały płytki w napędzie nadal muszą ją mieć a jeśli chodzi o DmC czy tomb raidera to też tak jak ostatnio prosi mnie o zmianę systemu do 4.30 a ja mam 4.31 rogero. wiec może macie jakiś pomysł żeby odpalić te gry