Jak w temacie. Posiadam konsolę z OFW 3.41 i do niej JB(oryginalny, niebieski PS3BREAK). Kupiłem ją z jakimś niskim firmware (<3.41) wgrałem więc 3.41 i spokojnie z JB używałem backup-ów.Jednak od jakiegoś roku konsola stoi bezużytecznie.Nie używałem jej, bo nie miałem czasu. Ostatnio sytuacja się zmieniła i znowu chciałbym sobie czasem pograć. Postanowiłem wgrać jakieś CFW, bo 3.41JB to już przeżytek i w związku z tym mam kilka pytań:
1.Na konsoli mam aktualnie kilka kopii.Przed wgraniem OFW 3.55, a następnie CFW chcałem wszystko usunąć. Rozumiem, że mam sformatować dysk i użyć jeszcze jakiegoś narzędzia,które wymazuje wszelkie ślady po JB?Możecie przypomnieć czego szukać, bo już wszystko wyleciało mi z głowy.
2. Planowałem wgrać CFW 3.55 Kmew, jednak dzisiaj widzę,że jest już parę nowszych. Tylko czy jest sens...tzn. czy Kmeaw nie obsłuży mi tych samych backup-ów(oczywiście wiem, że czasem konieczne dogranie jest ze jakiegoś dodatka,patcha czy łaty do gry)?Jeśli nadal Kmew daję rade, to czy możecie mi pomóc i podać link to najświeższej wersji tego CFW(chyba,że CFW Kmeaw 3.55 jest tylko jedno)?
Na razie to by było na tyle, może coś jeszcze wyjdzie w praniu. Dwa proste pytania, dla zorientowanych w temacie myślę żaden problem.Przepraszam za moją trochę ograniczoną "bystrość", bo wiem,że zapewne gdzieś to już się przewijało, ale liczę na waszą wyrozumiałość.Po prostu wolę się czasem dwa razy spytać, niż później nie wiedzieć czy mieć problem.
Z góry dziękuję za okazaną życzliwość
Pozdrawiam,
Kargo