PsP a PS3

Jeśli nie wiesz gdzie napisać temat
  • Sponsorzy

PsP a PS3

Postprzez Psp-ps3fan » 15.01.2013, 06:36

Mam chyba nietypowe pytanie, gdyż nie znalazłem podobnego tematu na forum, a samo znalezienie miejsca na moje pytanie, też trochę mi zajęło..

Czy możliwe jest granie w gry z PsP na PS3 bez specjalnego oprogramowania? I tu haczyk, z tego co znalazłem na oficjalnej stronie PS3 występuje ta możliwość w dwie strony, jednak jest tam mowa tylko o grach z PS-Store. I drugi haczyk, konsola PS3 którą posiadam jest nie hackowana (CECH 4004C) a konsola PSP którą posiadam jest. Czy mogą wyniknąć z tego jakieś komplikacje? I czy jest coś jeszcze co powinienem na ten temat wiedzieć ?

Pytanie poboczne: O ile dobrze zrozumiałem, mojej konsoli PS3 nie da się zdowngradować?
Psp-ps3fan
Newbie

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

Re: PsP a PS3

Postprzez Konr@do » 15.01.2013, 12:53

Czy możliwe jest granie w gry z PsP na PS3 bez specjalnego oprogramowania?

Jak na razie nie ma takiej możliwości. Tylko dzięki Cobra USB: http://www.cobra-usb.com/

konsola PS3 którą posiadam jest nie hackowana (CECH 4004C) a konsola PSP którą posiadam jest. Czy mogą wyniknąć z tego jakieś komplikacje?

Nie rozumiem... Jakie komplikacje? Co zamierzasz z nimi robić?

O ile dobrze zrozumiałem, mojej konsoli PS3 nie da się zdowngradować?

Dobrze zrozumiałeś - nie da się.
Obrazek
Konr@do
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 411 razy
Firmware: Habib 4.46 Cobra
PSN ID: Konrado 359

Postprzez Psp-ps3fan » 15.01.2013, 18:50

Konr@do napisał(a):Jak na razie nie ma takiej możliwości. Tylko dzięki Cobra USB: http://www.cobra-usb.com/

Jak to się ma w takim wypadku do tego tematu:

http://manuals.playstation.net/document ... pypsp.html

Albo jest to dość nie wyraźnie napisane, albo ja gubię wątek? Nie ma w takim wypadku, żadnej możliwości w grania na PS3 w gry z PSP ?

Nie rozumiem... Jakie komplikacje? Co zamierzasz z nimi robić?

Czy może, wystąpić jakiś problem z powodu tego, iż moja konsola PSP jest hackowana a PS3 jest nie tykana? Albo prościej mówiąc, czy PS3 ma możliwość wykrycia nielegalnego oprogramowania, użytkowanego na PSP?
Psp-ps3fan
Newbie

Postprzez Konr@do » 17.01.2013, 14:18

Te ze sklepu PSS jak najbardziej uruchomisz i przeniesiesz na PSP. Innej możliwości nie ma...

Nie, ps3 nie wykryje zainstalowanego CFW na Twoim psp - możesz śmiało podłączać :)
Obrazek
Konr@do
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]

Otrzymał podziękowań: 411 razy
Firmware: Habib 4.46 Cobra
PSN ID: Konrado 359

Postprzez Psp-ps3fan » 21.01.2013, 18:32

Czyli w takim razie czy nie mogę zagrać w gry z PSP niezakupione w PS Store ?
Psp-ps3fan
Newbie

Postprzez 4lena » 22.01.2013, 14:45

Co Wybrać PC czy PS3

Witam mam do wyboru: zmodernizować sobie komputer za 2600 zł lub kupić konsole ps3. Dla mnie wygodniejszy by był komputer bo używałem go przez całe życie i jestem przyzwyczajony, ale konsola lepsza do gier pod względem grafiki i wydajności . Boje się, że nie będę w stanie przeżucić się z "myszki i klawiatury " na pada . Co wybrać konsole czy kompa ?
Prosze o radę . Ostrzegam nigdy w życiu poza kilkoma minutami u kumpla nie grałem na padzie

Jak myślicie przyzwyczaję się ? I czy "nauka" pada długo potrwa?

Z góry dzięki pozdrawiam
4lena
Newbie

Postprzez marciniak » 22.01.2013, 17:37

ja miałem odwrotnie od małego konsole a potem kąp,jak zaczniesz grać na padzie to pewnie będziesz zachwalał z czasem :> kwestia przyzwyczajenia, mi gra się dobrze na wszystkim ale wiadomo zależy od gatunku gry :> w jedne bardziej padem,a inne klawiatura i mysz,ale bardziej granie padem polecam wygodniejsze,położysz się wygonie na łóżku, fotelu i sobie grasz i jeszcze wibracje itp(czujniki ruchu)o move to nie wspomne, nie mósisz przy kąpie siedzieć na krześle fotelu

kąpa masz do wszystkiego,a konsole raczej do grania tylko(moje zdanie)ale sam decyduj?ja więcej czasu spędzam przy kąpie niż przy ps3(więcej możliwości)ale na moim kapie nie zagram w takie gry jak na ps3?
Nie pomagam na pw.
marciniak
Elite
Elite

Otrzymał podziękowań: 526 razy
Firmware: CFW.REBUG 4.80 COBRA

• Sponsorzy

Powrót do Dla zielonych