SERWIS I NAPRAWA KONSOL REBALLING PS3 PS4 PS5 OFW3.55 YLOD

Newsy ze sceny PS3 Hack
  • Sponsorzy

Re: Downgrade / Naprawa PS3 Slim FAT Kielce Serwis Konsol ;)

Postprzez Spox_2 » 15.01.2013, 18:14

kostek136 napisał(a):Nie rozumiem tych podchodów jaki soft itd.. Podzwoniłem po kilkunastu ludziach którzy przerabiają konsole i każdy twierdzi że 1a nie jest do zejścia na soft 3,55 a Ty ciągle twierdzisz że da rade choć mojej konsoli nie potrafiłeś zrobić, a do tego już drugi tydzień jestem bez konsoli.

Ps: konsole kolego wysłałeś czy też będę czekać następny tydzień na wysyłkę ? tak jak na opinię czy da się ją zrobić,

Pierwsza sprawa :

Konsolę otrzymałem 8 stycznia a zatem w dniu dzisiejszym mija dokładnie 7 dzień roboczy od otrzymania paczki.
Paczka leci dzisiaj o godzinie 18 do siedziby DPD Polska oddział Kielce.

Jeżeli dzwoni Pan do ludzi którzy w ogóle nie znają się na strukturze Firmware'u konsoli PS3 to o czym tu mowa ?
Dzieciaki robią Downgrade E3 flasherami i nie wiedzą co tak naprawdę jest dokonywane podczas tej operacji...

Pana konsola to CECH2504B z DATA CODE 1B, czyli aby można było dokonać jakiejkolwiek modyfikacji to należy sprawdzić
linijki kodu Firmware'u!!
W tym modelu siedzi nowszy metldr.2 a zatem ŻADEN HACK nie zadziała.

Odnośnie DOWNGRADEu to NIGDY NIE UDZIELIŁEM INFORMACJI IŻ JEST ON DOKONYWANY!
W przypadku konsol PS3 Slim modele z DATA CODE 1A i 1B (te z metldr.1) (MIN VER CHECKER pokazujący Bazowy FW po między 3.56 a 3.60) dokonywany jest inny hack umożliwiający instalcję CFW.

Jak widać psy łatwo na kimś wieszać, a najprościej gdy się nie ma o tym zielonego pojęcia.
Na przyszłość radzę się zastanowić nad sensem pisania takich wypowiedzi gdyż to nie moja wina iż Pan posiada konsolę z metldr.2.

Polecam poczytać :
http://www.ps3devwiki.com/wiki/Validating_flash_dumps
Wszystko jest tam podane.

Oraz link do tematu z forum :
http://ps3-hack.pl/forum/odkryta-metoda-zainstalowania-cfw-4-30-e3-na-ofw-3-56-t3223.html

Ale jeżeli dzwoni się do kilkunastu E3 Flasherowców to o czym to mowa ?
SERWIS KONSOL PS3, PS4 ==>YLOD, BLOD, DOWNGRADE PS3 DO OFW 3.55 Sony! tel : 795 666 333 | https://wielkielektronik.com | Międzynarodowy certyfikat napraw BGA!
Wideo z naprawy PS3!->https://youtube.com/watch?v=BwxK5TAoKV4
Spox_2
VIP
VIP

Podziękował : 11 razy
Otrzymał podziękowań: 114 razy
Firmware: OFW
PSN ID: Spox2

Sponsorzy

Postprzez kostek136 » 15.01.2013, 18:51

ja nie mam pretensji że nie dało się jej zrobił bo byłem świadomy to co mi Pan napisał na PM, że prawdopodobnie ale trzeba wysłać konsolę, i tak zrobiłem bez wahania bo nie miałem nic do stracenia, jedynie jaki ma Pan problem to z wywiązywaniem się terminów i odpisywaniem na wiadomości.
Konsola miał być w piątek w tamtym tygodniu, tak Pan napisał.
A dopiero w poniedziałek zadałem pytanie jak tam, dało coś się zrobić. I wtedy Pan dopiero wieczorkiem odpisał ze nie.
7 dni potrzebował Pan na rozkręcenie konsoli i stwierdzeniu jaki tam jest układ? Paranoja.
Bardzo kiepski jest z Panem kontakt nie tylko telefoniczny ale tez na gg PM i mejla. Trzeba się prosić by Pan odpisał.
Choć jak byłem zainteresowany, z tym odpisywanie nie było problemu.
Mam nadzieję że nie uraziłem Pana, ale może uświadomi Pana to że klient to nas pan i nie olewa się klienta.

Jestem w trakcie kupowania odpowiedniej konsoli i pewnie trafi do Pana na tuning, lecz zachowam na razie stara konsolę by się nie nudzić wieczorkami zanim nie wyśle Pan nowej po tuningu.
Pozdrawiam.
kostek136
Gold Member
Gold Member

Podziękował : 16 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Firmware: ROGERO 4.40 v 1.03

Postprzez Spox_2 » 15.01.2013, 19:38

Każda konsola otrzymuje odpowiedni numer i czeka na swoją kolej.

Jeżeli jest problem z konsolą X to konsola Y musi poczekać dłużej.

W piątek zagubiłem telefon i do niedzieli offline kontakt.

Odnośnie emaili to nie mam OBOWIĄZKU na odpisywanie w ten sam czy następny dzień, to samo tyczy się forum.

Codziennie kurier przywozi znaczną ilość konsol do Downgradeów, YLOD i innych typu napraw itd.
Realizujemy wiele zleceń na miejscu także jak ktoś poczeka AŻ 7 dni to mu korona z głowy nie spadnie.

Nie mówię nawet o tym że jestem człowiekiem który czasami ma swoje lepsze i gorsze dni. Nie jestem robotem który robi od 10 do 22 przez 7 dni w tygodniu. Potrafię zachorować na grypę (aktualnie jestem chory) ale ludzi to nie interesuje~! Jak widać najważniejsza jest konsola i kiedy tylko wróci...

A Panu mogę podziękować w tym momencie za współpracę oraz polecić jakiegoś dzieciaka z allegro do przeprowadzenia Downagrade'u.

Oni przecież tygodniowo otrzymują może z 3 konsole i ze szczęścia się nie posikają jak tak jest. Ja mam takich paczek x 4 więc nie będę się zabijał o konsolę X czy Y. Każdy doskonale wie iż lepiej poczekać parę dni dłużej ale niech ta robota będzie wykonana na odpowiednim poziomie.

Koniec tematu.

Wszelkie kolejne posty nie będące integralną częścią tego tematu zostaną nagrodzone bonusami.
SERWIS KONSOL PS3, PS4 ==>YLOD, BLOD, DOWNGRADE PS3 DO OFW 3.55 Sony! tel : 795 666 333 | https://wielkielektronik.com | Międzynarodowy certyfikat napraw BGA!
Spox_2
VIP
VIP

Postprzez kostek136 » 15.01.2013, 20:13

Dodano przez: MKX
Post został usunięty z powodu naruszenia regulaminu forum

Oj oj nawet prawdy o człowieku nie wolno opisać.
Ostatnio edytowano 17.01.2013, 00:17 przez kostek136, łącznie edytowano 2 razy
kostek136
Gold Member
Gold Member

Postprzez walery » 16.01.2013, 12:40

Panowie nie ma się co kłócić i obrażać. Wiem kiedy Spox przyszedł na forum ze swoją usługą i na początku, co niektórzy wieszali na nim psy, a okazał się w porządku. Oczywiście teraz prowadzi business tak jak uważa za stosowne i traci klientów (przynajmniej jednego jak widać). Danie autoodpowiedzi na mailu, że jestem chory itp. nic nie kosztuje, a napisanie że nie muszę odpowiadać - może kosztować wiele :wink: .
Podsumowując, każdy wyciągnie właściwe dla siebie wnioski. :)
А все могло бы быть по-другому....
walery
Diamond Member
Diamond Member

Podziękował : 22 razy
Otrzymał podziękowań: 23 razy
Firmware: Rebug 4.46.1 REX

Postprzez kostek136 » 16.01.2013, 13:59

W każdym razie konsola w takim stanie wróciła w jakim wysłałem. Wiec pod tym względem polecam. :D

-- 17.01.2013, 00:21 --

:shock: :shock: :shock: żółta kartka, tak jak w fifie ;] . Widać że na tym forum jak człowiek napisze o kimś prawdę to dostaje się żółte karteczki. :D
kostek136
Gold Member
Gold Member

Postprzez miki21o » 18.01.2013, 13:51

Witam

Odebrałem dziś paczkę z moją konsolą. Niestety na chwile obecna nie ma możliwości downgradu.
Wersja 4.31 musi poczekać.
Polecam usługi Spox_2.

CECH-2504B
DATA CODE 1A
Soft 4.31
MinVerChk pokazuje 3.56 z takim softem była kupiona.

Pozdrawiam
miki21o
Newbie

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postprzez Spox_2 » 18.01.2013, 14:13

miki21o napisał(a):Witam

Odebrałem dziś paczkę z moją konsolą. Niestety na chwile obecna nie ma możliwości downgradu.
Wersja 4.31 musi poczekać.
Polecam usługi Spox_2.

CECH-2504B
DATA CODE 1A
Soft 4.31
MinVerChk pokazuje 3.56 z takim softem była kupiona.

Pozdrawiam

Dzięki Pana konsoli zostały rozwiane wszelkie wątpliwości odnośnie instalacji hacka dla modeli 1A i 1B z MIN softem 3.56 / 3.60.

Otóż jak się okazało to Hack działa na konsolach do softu 4.30. Niestety 4.31 nie kwalifikuje się na taką operację ;/

Downgrade tych modeli nie był i nie jest możliwy. Metoda dla tych modeli jest odmienna ;)
Spox_2
VIP
VIP

Postprzez Hatek » 19.01.2013, 15:28

Cześć Spox. Jakiś czas temu robiłeś mi downgrade konsoli od niedawna mam problem, że chodzi jak odkurzacz wymieniłem pastę (ale bez sciagania tej blaszki z RSX) jest troche lepiej ale dalej potrafi wejsc na wysoki bieg. Temp w Multimanie pokazuje CPU 75 C a RSX 50 C. Jest to wkurzające naprawiacie cos takiego?? Jakie koszta?
Hatek
Member
Member

Podziękował : 4 razy
Firmware: CFW 4.30 ROGERO

Postprzez Milten » 30.01.2013, 18:54

Cześć Spox2, kilka dni temu wysłałem prywatne zapytanie o downgrade, jeśli uznałeś to za "spam" proszę o potwierdzenie, W każdym razie jestem zainteresowany ofertą
Milten
Newbie

Postprzez Spox_2 » 30.01.2013, 20:28

Milten napisał(a):Cześć Spox2, kilka dni temu wysłałem prywatne zapytanie o downgrade, jeśli uznałeś to za "spam" proszę o potwierdzenie, W każdym razie jestem zainteresowany ofertą

Witaj,

Tak jak pisałem już wcześniej to nie zawsze jestem w stanie codziennie odpowiadać na wiadomości etc.
Za dużo emaili, telefonów na jeden raz i czasami zapomni się odpowiedzieć.

Twoja wiadomość umknęła mojej uwadze wśród wszystkich PM ( a codziennie praktycznie ktoś pisze w określonej sprawie, dopiero 2-3 dni temu zauważyłem iż moja skrzynka osiągnęła 100% zapełnienia.

Pisanie o "spamie" jest conajmniej nie na miejscu. Nie jestem dzieciakiem który siedzi cały dzień na laptopie/PC i nerdzi całymi godzinami na forum, gejbooku itd. Serwisuję konsole, laptopy, PC.

Podam prosty przykład jak należy postępować gdy nie odpisuję :

WYSTARCZY ZADZOWNIĆ na numer telefonu widoczny w moim podpisie.
Ewentualnie zapraszam na naszą stronę internetową http://www.serwis.kielce.pl oraz do skorzystania z formularza składania zleceń.

SERWIS -> ZLECENIE NAPRAWY-> Wypełnić pola o odpowiednie treści.

Downgrade Twojej konsoli jest jak najbardziej możliwy. Odnośnie padów to mogę wymienić taśmy transmisyjne.
Na inne czynności (związane z padami) szkoda tracić czas.
Na PM podeślę konkretne info.

Pozdr.
Spox_2 z VF
Spox_2
VIP
VIP

Postprzez maybach » 02.02.2013, 18:14

witam wszystkich,i chce coś zakomunikować:jeśli macie zamiar ,,przerabiać,,swojego ps3 ,to szczerze polecam Spoxa z Kielc,skorzystałem ostanio z jego usług(wgrania właściwego oprogramowania do pleja),byłem osobiście i Spox od ręki załatwił sprawe.Wszystko działa jak ta lala,syn jest wniebowzięty :-)) Fachowiec bez dwóch zdań.PS.pozdro dla szanownej małóżonki :lol:
maybach
Newbie

Postprzez martinox1 » 08.02.2013, 13:58

Również polecam Spoxa. Wysłałem konsolę zamówionym przez Spoxa kurierem i równo po tygodniu miałem ją z powrotem. Jak do tej pory wszystko OK. Kontakt z gościem super, zarówno telefoniczny jak i mailowy, nie rozumiem ludzi, którzy narzekają na to. Jeśli ktoś zadaje pytania typu "chce mi się kupkę, co mam zrobić?" to nie dziwię się, że Spox nie odpisuje. Nie piszę po co wysłałem konsolę do tego Pana, ponieważ wszyscy wiedzą o co chodzi :wink:
martinox1
Silver Member
Silver Member

Podziękował : 1 raz

Postprzez Spox_2 » 11.02.2013, 22:44

Już na dniach ruszy akcja z obniżką ceny Downgrade'u. Szczegóły niebawem!

Przy okazji wrzucam zdjęcia naszego busika firmowego opatrzonego stosowną reklamą firmy - główny dział VF,
natomiast w najbliższym czasie okleimy samochód osobowy z reklamą typowo pod szyldem serwisu konsol :)

Obrazek

Obrazek

Dziękuję i Pozdrawiam~!
Spox_2
VIP
VIP

Postprzez kaniak123 » 12.02.2013, 14:47

Ładne firmowe autko :D sorki za lekki spamik
kaniak123
Gold Member
Gold Member

Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Firmware: HABIB 4.55 COBRA
PSN ID: kaniak123

Poprzednia stronaNastępna strona

• Sponsorzy

Powrót do News