Problem z movem

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

Problem z movem

Postprzez anetaquera » 17.12.2012, 11:14

Dwa tygodnie temu kupiłam najnowsze PS3 slim i oczywiście wszystko działało idealnie (w tym dniu kiedy uruchomiłam). Dokupiłam drugiego mova.
Drugiego dnia nie widziało już kontrolerów move. Nie podświetlają się na żaden kolor gałki u góry mova. Myślałam że się rozładowały ale ładuję je praktycznie ciągle już z przerwami dwa tygodnie o ile mam czas i jestem w domu. Resetowałam szpilką z tyłu. Próbowałam kalibrować ale nie widzi ich zupełnie.Po naciśnięciu PS lampeczka na dole zaczyna na chwile szybko migać potem miga powoli i całkiem gaśnie. Wszelkie ustawienia nie pomagają. Oprócz przyciska PS nie działają żadne guziczki.
Grałam około godziny wszystko działało b.d. Skalibrowałam oba movy zarówno w grze jak i osobno przed grą. Zostawione były na podłodze w salonie i po włączeniu gry drugiego dnia nie działały. Wszystko inne działa poprawnie.
Wszytko co znalazłam w internecie wypróbowałam ale nic to nie dało. Proszę o poradę przed oddaniem do reklamacji.
anetaquera
Newbie

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

Re: Problem z movem

Postprzez walery » 17.12.2012, 20:18

Lampki powinne sie swiecic. Moze reset rozparowal te movy. Probowales je sparowac jeszcze raz z konsola. Jak nie pomoze to cholera wie co jest. Mam mova z miesiac ladowalem juz dwa razy (bardzo dlugo sie laduje tak nawiasem). Czy jak naladowales to kontrolka sie swieci caly czas? To jest objaw naladowania.
А все могло бы быть по-другому....
walery
Diamond Member
Diamond Member

Podziękował : 22 razy
Otrzymał podziękowań: 23 razy
Firmware: Rebug 4.46.1 REX

Postprzez anetaquera » 17.12.2012, 21:49

MYŚLE ZE MOGĄ BYĆ NIE NAŁADOWANE ALE KIEDY DŁUGO SIĘ ŁADUJĄ (MIGAJĄ CAŁY CZAS) TO POTEM ONA GAŚNIE I KONIEC. NAWET JAK SĄ PODŁĄCZONE. W TAKIM RAZIE PEWNIE NIE CHCĄ SIĘ NAŁADOWAĆ DO KOŃCA.

-- 17.12.2012, 20:51 --

SPAROWAĆ Z KONSOLĄ NIE DA SIĘ NA RÓŻNE SPOSOBY PRUBOWAŁAM

-- 17.12.2012, 21:41 --

BARDZO DZIĘKUJĘ ZA PODPOWIEDŹ.
anetaquera
Newbie

Postprzez walery » 17.12.2012, 23:02

Powinna sie swiecic caly czas jak sie naladuje bo to oznaka ze w pelni naladowana. Zostaw na cala noc i zobaczysz.

-- 20.12.2012, 20:36 --

walery napisał(a):Powinna sie swiecic caly czas jak sie naladuje bo to oznaka ze w pelni naladowana. Zostaw na cala noc i zobaczysz.

P.S. Kontrolka gasnie jak sie move naladuje. Poprostu przestaje migac wtedy odlaczamy od konsoli i go wlaczamy i powinno byc OK

-- 22.12.2012, 13:29 --

Pisze osobnotego posta nie edytujac bo poczytalem indtrukcje i parowanie mova nalezy przeprowadzic na wlacznym kablu USB. Jeeli kolega parowal bez kabla to lipa.
А все могло бы быть по-другому....
walery
Diamond Member
Diamond Member

Podziękował : 22 razy
Otrzymał podziękowań: 23 razy
Firmware: Rebug 4.46.1 REX

Postprzez anetaquera » 25.12.2012, 23:48

dochodzę do wniosku ze moze czujnik magnetyczny jest nie wlaczony bo naladowany jest jeden i drugi i joystik tez i nie dziala bez kabla. parowac sie nie da z kablem tez nic nie wychodzi i wygladaja teraz jakby byly naladowane i kurde dalej nic. brak inteligencji chyba :-x
anetaquera
Newbie

Postprzez delisn » 07.01.2013, 22:42

spróbuj jeszcze raz podłączyć do ps3 kablem i włączyć. Ponownie się sparuje. To powinno załatwić sprawę
delisn
Newbie

Podziękował : 2 razy

• Sponsorzy

Powrót do Pierwsza Pomoc