Probel z zasilaniem konsoli.

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

Probel z zasilaniem konsoli.

Postprzez Endziu » 09.11.2012, 11:38

Witam. To mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość. Wystąpił u mnie problem z zasilaniem konsoli(typ fat), mianowicie po instalacji MM(chociaż wątpię żeby miało to jakiś wpływ na bieżącą sytuacje) i wyłączeniu konsoli nie chciała się ona ponownie włączyć, w ogóle się nie świeciła czerwona dioda. Pomyślałem ,że może być to problem z zasilaczem, po wymianie nic się nie zmieniło, kable zasilające też poprzepinałem od innej konsoli (która chodzi) brak jakiegokolwiek efektu. Dopiero po odpięciu napędu, czerwona dioda powróciła, konsola normalnie się uruchomiła. Po przeniesieniu PS3,wróciłem do punktu wyjścia-znów brak reakcji. Dlatego chciałem prosić o pomoc, może ktoś miał podobną sytuację? Wie czym jest to spowodowane? Potrafi mi powiedzieć co musi się "stykać" lub nie aby czerwone światełko znów powróciło :) . Z góry dziękuje za pomoc.
Endziu
Newbie

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

Re: Probel z zasilaniem konsoli.

Postprzez maniek » 09.11.2012, 18:01

Endziu napisał(a):Witam. To mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość. Wystąpił u mnie problem z zasilaniem konsoli(typ fat), mianowicie po instalacji MM(chociaż wątpię żeby miało to jakiś wpływ na bieżącą sytuacje) i wyłączeniu konsoli nie chciała się ona ponownie włączyć, w ogóle się nie świeciła czerwona dioda. Pomyślałem ,że może być to problem z zasilaczem, po wymianie nic się nie zmieniło, kable zasilające też poprzepinałem od innej konsoli (która chodzi) brak jakiegokolwiek efektu. Dopiero po odpięciu napędu, czerwona dioda powróciła, konsola normalnie się uruchomiła. Po przeniesieniu PS3,wróciłem do punktu wyjścia-znów brak reakcji. Dlatego chciałem prosić o pomoc, może ktoś miał podobną sytuację? Wie czym jest to spowodowane? Potrafi mi powiedzieć co musi się "stykać" lub nie aby czerwone światełko znów powróciło :) . Z góry dziękuje za pomoc.

Wiem że nie pomogę , ale miałem dokładnie identyczny problem.
Nawet swego czasu pisałem do Spox'a co może być przyczyną i postawił na zasilacz.
O dziwo podczas pakowania już konsoli do Spox'a nagle moje P3 3 oprzytomniało i pokazała się czerwona lampa.
Konsola działa do dziś bez problemu , a co było przyczyną to nie wiem.
Niestykające kable wykluczyłem w wtenczas bo sprawdzałem z 10 razy czy wszystko gra.....
Tak więc miałem taka samą zagadkę jak ty , na szczęście moja konsola ożyła.

Powodzenia.....
maniek
Silver Member
Silver Member

Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Firmware: Już na PS4
PSN ID: Dragonlew

Re: Probel z zasilaniem konsoli.

Postprzez Endziu » 09.11.2012, 20:42

Problem już rozwiązany, wymieniłem taśmę od napędu i chodzi... Teraz mam inny problem, po naprawieniu MM nie chodzi... a przed awarią chodził! Jak nie jedno to drugie...
Endziu
Newbie

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

• Sponsorzy

Powrót do Pierwsza Pomoc