Problem po podłączeniu dysku do PC

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

Problem po podłączeniu dysku do PC

Postprzez B_U_L_I » 22.10.2012, 19:23

Witam

Mam problem po wyjęciu dysku i podłączeniu go z PC. Chciałem w ten sposób zgrać dane ale okazało się, że zawartość dysku jest niedostępna, przy podłączeniu Windows zapytał czy chcę zainicjować dysk, myślałem że jest to normalna procedura jak z dyskami dynamicznymi ale okazało się, że nie... Teraz po podłączeniu dysku do konsoli pojawia mi się komunikat żeby podłączyć pada przez USB i nacisnąć przycisk PS po czym pojawia sie komunikat, że trzeba zaktualizować firmware naciskająć SELECT+START. Teraz nie wiem jak postąpić, miałem wgrane 3.55 KMEW na dysku 300 Giga gier, nie wiem czy mogę wgrać odrazu znowyu CFW cz najpierw OFW 3.55 i poźniej dopiero CFW. Co dalej z danymi czy przed wgrywaniem powinienem sformatować dysk czy może zostać to co jest. Proszę o podopowiedź bo nie chcę uśmiercić konsoli.

Pozdrawiam
B_U_L_I
Newbie

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

Re: Problem po podłączeniu dysku do PC

Postprzez Spox_2 » 22.10.2012, 19:42

Bezpieczniej będzie wgrać taki sam FW jaki był w konsoli celem uniknięcia bricka.
Jeżeli KMEAW 3.55 to wgrywaj go przez pendraka USB.
Dane z dysku zapewne poszły się kochać...
SERWIS KONSOL PS3, PS4 ==>YLOD, BLOD, DOWNGRADE PS3 DO OFW 3.55 Sony! tel : 795 666 333 | https://wielkielektronik.com | Międzynarodowy certyfikat napraw BGA!
Wideo z naprawy PS3!->https://youtube.com/watch?v=BwxK5TAoKV4
Spox_2
VIP
VIP

Podziękował : 11 razy
Otrzymał podziękowań: 114 razy
Firmware: OFW
PSN ID: Spox2

• Sponsorzy

Powrót do Pierwsza Pomoc