1. 3.6X PS3
2. 1 DOWNGRADE DONGLE OR IPHONE 2G/3G
3. INFECTUS 2 MODCHIP
4. A PS3 3.55 NOR/NAND DUMP
WHERE CAN YOU GET THESE TOOLS FROM? RIGHT HERE
go to here to the original thread to download it :
HOW TO DO IT
1.YOU WILL NEED TO PATCH LV1 SO THAT IT DOESNT
CHECK THE SYSCON HASHES (TINY PATCH)
BUT IF YOU ARE ALREADY IN SERVICE MODE YOU
SHOULD NOT NEED TO PATCH LV1
2. USE YOUR DONGLE OR IPHONE TO GET YOU PS3
INTO SERVICE/FACTORY MODE
3. GET THE 3.55 NOR/NAND DUMP FILE READY
4. WIRE UP YOUR INFECTUS MOD CHIP AND FLASH IT
WITH THE NOR/NAND DUMP THAT YOU GOT FROM A
3.55 OFW PS3
5.BUT BE VERRY CAREFULL ONLY FLASH THE CORE-OS
(ROS) AREA DO NOT UNDER ANY CIRCUMSTANCES
MODIFY THE EID,METLDR,BOOTLOADER,VTRM BECAUSE
IF THEY ARE IMPORTED FROM ANY OTHER PS3 THAT
ISNT YOUR OWN THEN AS A RESULT YOUR PS3 WILL
PERMINANTLY BE DEAD SO LEAVE THEM AREAS WELL
ALONE!!!!
CONGRATULATIONS YOU NOW KNOW HOW TO GO BACK
TO FIRMWARE 3.55 FROM 3.56/3.6X
Read more: http://www.ps3hax.net/showthread.php?t= ... z1QDxxPBwg
przetłumaczone google tłumacz
(Teoria) PS3 metody TheUnkn0wn jest hack
Nie napisane przeze mnie D19, ale dane mi przez źródło:
OTO WSZYSTKIE INFORMACJE! NIE krok po kroku JEST!
Dobrze wszystkim pozwól mi to jasno 1-gie. Jest jeszcze wiele informacji, które muszą być dodane przez ludzi, którzy wiedzą, co ich robić, to jest w oparciu o wykorzystanie nie całość. Nie jestem pokazano w jaki sposób to zrobić krok po kroku, ja jestem tylko daje informacje do mnie i mojego partnera znaleziono. Tak oczywiście pamiętać, aby Sony: Nie proszę nikogo do hack jestem tylko udzielanie informacji. Jeśli uważasz, że wszystko to info jest fałszywa, cool, to nie wróci, ponieważ większość z nich jest legit "DOWÓD PIC DOWN BOTTOM! To jest dla Modern Warfare 2 (MW2) itp. O ile wiem, nie widzieli TheUnkn0wn spierać się z A Guy Called arab707, hacking Black Ops obejmuje również kryptologii i język systemu zrozumienia, co wiele osób nie ma tej wiedzy lub czasu, aby się go nauczyć. W każdym razie jest to informacja tylko 2 osoby już od pewnego czasu!
Można się zastanawiać, dlaczego ludzie nie zorientowali to przed. To dlatego, że ludzie myślą o eksploatację, by tylko to, co było pierwotnie stworzeni. Ale z pewnych umiejętności programistycznych i zmiany oryginalnego programu (może nie trzeba), można dokonać jej część wykorzystać szybciej.
Infectus 2!
Teraz będę się do niego. Jestem pewien, że każdy słyszał o ps3 obniżenia kilka lat temu z pewnego układu. Że chip został nazwany mod chip Infectus i nadal jest w dzisiejszych czasach. Jest to uniwersalny mod chip, który pobiera przylutowane do NAND. To, co wygląda jak po lewej stronie (Infectus 2). Teraz i postawić w tej chwili wszyscy jesteście pytanie: "dobrze, jak do cholery ma chip, który został użyty do downgrade PS3, który został następnie poprawione, stworzyć MW2 hacking wykorzystać?" No bo jest przylutowane do PS3 NAND lub NAND w (wyszczupla mieć 1, jeśli dobrze pamiętam). Z pewnej wiedzy jesteś w stanie korzystać z czytania i pisania funkcji przez NAND dostęp do pamięci RAM. Następnie odczytu i zapisu do pamięci NAND.
Jeśli są zdezorientowani teraz, to nie jest dla Ciebie. To jest dopiero początek wielu trudności. Jeśli nie, to czytaj dalej.
NDT stworzył najlepszy program do korzystania z infectus. Jeśli planujesz kod własny program, który jest, co trzeba oprzeć program off, możesz użyć jego, ale to zajmuje dużo więcej czasu, aby znaleźć pliki w RAM do wymiany. Jeśli ktoś myśli ", dlaczego po prostu nie przylutuj go do RAM odczyt z niego" można nie dlatego, że właśnie dlatego PS3 ma hypervisor i próbuje nie powiedzie się, jeśli rzeczywiście dostał go do pracy, bez zwarciem. Kolejne pytanie może być myślenie o "Co ma RAM ma wspólnego z czymkolwiek?". Otóż po uruchomieniu MW2 lub grę, gra zapisuje. SGR z patch (seria dorsza) i innych plików gry do PS3 pamięci odczyt (RAM). Mam zamiar używać MW2 dla tego przykładu. Jeśli zaszczepić nowego. Gsc z własnego poprawki wprowadzone, kiedy było pisanie pamięci RAM, a następnie będzie przeczytać, że nowy plik zamiast oryginału (nadpisuje), również oznacza, że nie musisz iść przez dowolną metodę kompresji i jest prawie natychmiastowy.
Infectus podłącza się do komputera przez port usb na 2 chip (po prawej chip na zdjęciu). W ten sposób program, lub NDT będą działać. Musisz znaleźć gsc w pamięci RAM. I zastąpić go jeden z własnych. To otwiera również wiele innych exploitów, które moim zdaniem jest podstawą myśliwego i najnowsze odkrycia unkn0wn ze Black Ops. Ale nie może pomóc w dalszych, jak to wszystko wiem, i potrzebuje kogoś, kto bardziej inteligentny, aby kontynuować pracę. Dobra wszyscy szczęście, zanim się za to załatane. Są niektórzy z nas, którzy, zwolnienie to społeczność tam! Pamiętaj, że!
Jeśli ktoś zastanawia się jak Infectus i port USB jest zainstalowany, trzeba będzie przykleić chip usb gdzieś w pobliżu obudowy ps3. Niektóre przewodniki klejone ją na dysku twardym. To co zrobiłem. Ale trzeba dremel otwory w obudowie płyty głównej, a PS3 obudowa z tworzywa sztucznego. Więc to wykorzystać zajmie sporo czasu, i najprawdopodobniej przejść przez kilka PS3, chyba że wiesz absolutnie co robisz. Lub tego samego modelu, jak niektóre z diagramów.
Oto kilka informacji i schematów dla różnych PS3 NAND jest. To jest najtrudniejsza trochę jak zbyt dużo ciepła do NAND będzie zniszczyć go, w wyniku YLOD. I musisz upewnić się, że poprawny schemat dla PS3. Nie polecam korzystania szczupły, ponieważ są one hastle oraz FAT PS3 mają 2 NAND w (różnych miejscach dla różnych modelu).
Jestem pewien, że są schematy i inne rzeczy tam, ale to jest dla Ciebie do badań teraz, to jest na tyle dobrze, informacji, i wiele więcej, niż ktoś dostał w zeszłym roku! Dobrzy szczęścia.
Strony o więcej informacji:
Kontakt z ludźmi na temat instalowania Chip Infectus:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki FiveStarGamerz. Kliknij tutaj aby się zarejestrować ...] i [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki FiveStarGamerz. Kliknij tutaj aby się zarejestrować ...]
Strona Infectus: [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki FiveStarGamerz. Kliknij tutaj aby się zarejestrować ...]
Samouczek dla CECHA01: [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki FiveStarGamerz. Kliknij tutaj aby się zarejestrować ...]
PS Nie jestem pewien, że są nadal za pomocą tej metody, ale mówiąc o kryptologii itp. Wydaje się, że unkn0wn jest uzyskanie dostępu do innych części PS3 i jest to najbliższy sposób. Mam nadzieję, że Sony nie bierze tej stronie się zbyt wcześnie. Zapraszamy wszystkich! Każdy powinien wiedzieć!
źródło: /www.fivestargamerz.com