Gwarancja

Jeśli nie wiesz gdzie napisać temat
  • Sponsorzy

Gwarancja

Postprzez morenka » 16.08.2012, 19:44

Witam. Mam takie pytanie, chciałem przerobić konsole tylko hamuje mnie ta gwarancja. W grudniu mija mi 2 lata odkąd kupiłem konsole, i wydawało mi się ze gwarancja trwa 2 lata lecz poczytałem trochę na necie i według mojego zdziwienia wygląda to inaczej niż myślałem. Otóż sony podobno daje jedynie rok gwarancji a sklep w którym się kupowało dwa lata, w której chodzi o niezgodność towaru z umową.. I teraz już nie wiem, czy mam tej gwarancji rok czy dwa lata.. Chciałem przerobić konsole ale jak coś się zepsuje to nie będę miał kasy na naprawę.. Może mi ktoś wyjaśnić jak to jest ? :)
morenka
Member
Member

Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Firmware: 3.66

Sponsorzy

Re: Gwarancja

Postprzez webster » 18.08.2012, 19:04

Jeśli masz dwie lewe ręce albo zdolność do psucia urządzeń po dotknięciu to nie rób tego. A po za tym takie samo ryzyko jest przy aktualizacji softu więc na jedno wychodzi. Myślę że do grudnia konsola wytrzyma i raczej nie padnie po wgraniu softu ale nigdy nic nie wiadomo. Pamiętaj jest ryzyko jest zabawa.
Pomogłem? Podziękuj przyciskiem Obrazek
Profil forum na facebook'u
Nie ma innego sposobu na downgrade z softów oficjalnych powyżej 3.55 jak użycie programatora(E3 Flasher, Progskeet).
Konsola z data code 1B lub wyższym = nieprzerabialna
webster
Diamond Member
Diamond Member

Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 65 razy
Firmware: CFW Rogero 4.30v2.05

Re: Gwarancja

Postprzez jointek » 21.08.2012, 19:51

producent daje 1rok gwarancji czyli jeżeli oddasz bezpośrednio do serwisu sony to juz Ci nie naprawią ale jeżeli oddasz do sklepu w którym kupiłeś konsole "na niezgodność" to sklep ma obowiązek naprawić, zlecić wymianę lub zwrot gotówki, dlatego nie polecam "gwarancji" a tylko i wyłącznie "niezgodność towaru z umową". Oczywiście tyczy się to większości towarów nie tylko PS3 8)
jointek
Newbie

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Firmware: CFW 3.55 Kmeaw

• Sponsorzy

Powrót do Dla zielonych