Mam świadomość, że podobnych tematów było kilka, oraz że istnieje szereg informacji w google,youtube itp, ale mam już daną wiedzę na temat postępowania z tym błędem.
Chciałbym dowiedzieć się od Was, czy da sie zrobić coś wiecej, aniżeli zrobiłem.
No ale po kolei.
Zakupiłem nową konsolę (ściąganą zza granicy, tak więc nie obowiązuje normalna gwarancja) PS3 Slim 120GB,oraz używaną (kilka dni, mam na to dowód) grę,jej stan jest praktycznie wzorowy.
Gra została zainstalowana poprawnie, służyła mi przez kilka godzin w ciągu dwóch sesyjek.W trakcie gdy grania wyłączyłem konsole przyciskiem on/off, niejako na szybko,ponieważ nie chciałem aby błąd który popełniłem w trakcie gry został zapisany (włączony autosave, niestety
Gdy po tym chciałem ją uruchomić, konsola pokazała mi błąd 80010514, czyli błąd z odtworzeniem płyty.
Myślałem że albo przegrzała sie konsolka i laser wariuje, albo że płyta sie zagrzała. Cóż, takie oczywiste sprawy.
Po wychłodzeniu sprzętu podjąłem następną próbę uruchomienia gry, bezskutecznie.
Robiłem Restore Data System, format konsolki, wgrywałem firmware od nowa, wszystko na nic.
Nic nie wpłynęło na poprawe sytuacji, ponowna instalacja gry (po formacie) również
Na chwilę obecną działają inne płyty Blu-ray, wszystko odtwarza sie bez problemu. Sama gra również jest widoczna w menu, uruchamia się filmik, zmienia tło itd. Działa wszystko oprócz uruchomienia.
Nie mam możliwości sprawdzenia działania innej gry, ponieważ jej nie posiadam. Jutro (czwartek, 21 czerwca) jadę do jakiegoś konsolowego sklepu i poproszę sprzedawcę o uruchomienie gry, aby sprawdzić, czy wina leży po jej stronie.
Jeżeli nie, to konsola do reklamacji.
Moje pytanie brzmi, czy mogę zrobić coś wiecej sam w domu, aby uruchomić grę i rozwiązać problem?
Jakie są prognozy?
Mam nadzieje uzyskać odpowiedź, troche Was tu jest, a znacie sie na PS3 jak mało kto
Pozdrawiam