Witam
Mam firmware 3.55 MultiMana oraz gaie.
Problem polega na tym że co chcę odpalić grę z dysku wewnętrznego to po skopiowaniu jej i odpaleniu po jakiś 5 sekundach mam problem z kodem 80010017" który oznacza nic innego jak ,,Nie można uruchomić gry z Blu-Ray
*Płyta lub czytnik mogą być uszkodzone lub zabrudzone''
Jest to bardzo dziwne ponieważ mam 11 gier oryginalnych dodatkowo jedną kupioną i rozpakowaną jakieś 2 godziny temu jest to gow3, wszystkie gry są w iście sklepowym stanie, oczywiście wszystkie gry działają bez problemu.
Problem polega na tym że pościągałem 4 gry- (alien vs predator, infamous 2, fifa street, dead island) i jedynie gra alien vs predator mi działa inne po jakiś 2-5 sekundach wyłączają się z czego infamous pierw odpala jakieś ekrany startowe typu jak używać kontrolera ruchu czy kamery ps3.
Wszystko robię przez MM kopiuję grę z pendrive na dysk wewnętrzny następnie odpalam grę wywala mnie prawidłowo do xmb, w xmb przechodzę do ikony gry chcę ją odpalić i mam błąd 80010017, trochę mnie on dziwi bo uszkodzenie czy porysowanie płyty odpada zwłaszcza nowej... laser działa bo wszystkie gry z oryginalnych płyt działają i dodatkowo wchodzi mi tu o dziwo działający alien vs predator.
Macie może jakieś pomysły jak z tym ruszyć? pościągałem tyle giga i na marne bo nic nie idzie odpalić :/
Proszę o pomoc
Pozdrawiam

![[*] R.I.P. 27.08.17 [*] [*] R.I.P. 27.08.17 [*]](./images/ranks/Gold Elite.png)