SONY ma się gorzej niż MICROSOFT - konsole i gry !

O wszystkim i o niczym
  • Sponsorzy

SONY ma się gorzej niż MICROSOFT - konsole i gry !

Postprzez iraslbn » 08.09.2011, 17:32

Sony: "Sprzedaż Xbox 360 zostawiła nas w tyle, ale w sprzedaży gier jesteśmy lepsi"

Obrazek

Na łamach serwisu IndustryGamers pojawiły się wyrywki z rozmowy redakcji z Robem Dyerem, wiceprezesem amerykańskiego oddziału Sony. Dyer przyznał, że choć Microsoft przeskoczył PlayStation 3 na listach sprzedaży konsol, to PlayStation 3 jest w lepszej sytuacji, jeśli chodzi o dystrybucję gier.

Według Dyera bardzo istotne znaczenie dla Sony mają współczynniki, które odnoszą sprzedaż gier i sprzętu japońskiego koncernu do wyników Microsoftu. I tak PlayStation 3 ma współczynnik 1,6, co oznacza, że na każdą sprzedaną konsolę PS3 przypada 1,6 egzemplarza X360.

Wiceprezes amerykańskiego oddziału Sony przytoczył kilka przykładów gier multiplatformowych, które jeśli nawet nie przechyliły szali na korzyść Sony, to na pewno urwały kawałek tortu konkurencji. Tak wyglądają współczynniki sprzedaży kilku hitów ostatnich miesięcy:

Mortal Kombat - 0,91 (ze względu na obecność Kratosa w wersji PS3)
Medal of Honor - 1,2 (dostęp do bety Battlefield 3, remake Medal of Honor: Frontlines)
NBA 2K11 - 1,2 (wsparcie dla 3D i Move)
L.A. Noire - 1,22 (dodatek The Consuls Car)
Dante's Inferno - 0,93 (wydanie Divine Edition, ekskluzywne demo dla PSN)

Sony jest szczególnie dumne z wyniku Medal of Honor, gdyż w gatunku shooterów współczynnik wynosi aż 1,9. Dyer jest jednak pewny, że choć posiadacze konsol Xbox 360 mogli liczyć na ekskluzywne DLC, stosunek wyników sprzedaży nie będzie tak wysoki w przypadku Call of Duty: Modern Warfare 3. Ponadto japoński koncern jest dodatkowo zmotywowany współpracą z EA i wydaniem Battlefield 3, do którego będzie dołączona pełna wersja gry Battlefield 1943.

I jedni i drudzy mają się dobrze, pomimo rozpracowania softów - statystycznie ile kupuje np Amerykanin a ile kupuje Polak ;] chyba nie trzeba nic liczyć. To samo z zarobkami.... bez komentarza.

źródło: cdaction.pl
iraslbn
Supreme Elite
Supreme Elite

Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 131 razy
Firmware: CFW3.55 KMEAW

Sponsorzy

Re: SONY ma się gorzej niż MICROSOFT - konsole i gry !

Postprzez Konr@do » 09.09.2011, 21:54

Cena + Prostota + Pełne Przerobienie = Większą ilością sprzedanych konsol - tak właśnie jest z x360 moim zdaniem. Ludzie słyszą, że "iksa" można tak łatwo przerobić i bez żadnych problemów odpalać wszystkie gierki z sieci , więc wybierają to co tańsze...
Obrazek
Konr@do
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 411 razy
Firmware: Habib 4.46 Cobra
PSN ID: Konrado 359

Postprzez iraslbn » 20.02.2012, 19:10

A jaka radocha :D , jak przerobisz bezboleśnie i na tacy masz tyle fajnych tytułów. Cena też kusząca.

Poza tym dużo się dzieje z Xsem, jest ogromne wsparcie sceny.
iraslbn
Supreme Elite
Supreme Elite

Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 131 razy
Firmware: CFW3.55 KMEAW

Postprzez Konr@do » 20.02.2012, 20:26

Łatwiejszy w obsłudze sprzęcik, to i scena chętniej się nim zajmuje :wink:
Obrazek
Konr@do
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 411 razy
Firmware: Habib 4.46 Cobra
PSN ID: Konrado 359

Postprzez darkos » 20.02.2012, 23:01

Bardziej pasuje mi line up od sony i jakoś nic nie widze w x360, żadna gra, która jest exclusivem albo pokazała sie tylko na x mnie nie rusza. Patrze na to z perspektywy gier, i jeszcze peryferiów. Żadna dobra kierownica nie działa z xboxem a to jest strzał w stopę. :>

Pozostanę pomimo tych statystyk przy soniaczku ;]
darkos
Banned
Platinum Member

Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 27 razy

Postprzez walery » 21.02.2012, 12:31

A jak jest z multimediami w Xbox bo z tego co pytałem kumpli to filmów nie pooglada.
А все могло бы быть по-другому....
walery
Diamond Member
Diamond Member

Podziękował : 22 razy
Otrzymał podziękowań: 23 razy
Firmware: Rebug 4.46.1 REX

Postprzez Spox_2 » 21.02.2012, 22:17

walery napisał(a):A jak jest z multimediami w Xbox bo z tego co pytałem kumpli to filmów nie pooglada.

W konsoli Xbox360 możliwe jest tylko i wyłącznie odpalanie filmów w formacie AVI oraz mp4 (potrzebna jest aktualizacja z XBOX Live), natomiast wszelkie pozostałem popularne formaty video typu rmvb, mkv, 3g nie ruszą na takim sprzęcie.

Sprawa zmienia się dopiero gdy konsola zostanie uzbrojona w RGH/JTAG (mod) oraz instalacja FFPlay (aplikacja we wczesnym stadium rozwojowym, nawet nie leżąca obok XBMC)
SERWIS KONSOL PS3, PS4 ==>YLOD, BLOD, DOWNGRADE PS3 DO OFW 3.55 Sony! tel : 795 666 333 | https://wielkielektronik.com | Międzynarodowy certyfikat napraw BGA!
Wideo z naprawy PS3!->https://youtube.com/watch?v=BwxK5TAoKV4
Spox_2
VIP
VIP

Podziękował : 11 razy
Otrzymał podziękowań: 114 razy
Firmware: OFW
PSN ID: Spox2

Postprzez walery » 22.02.2012, 09:09

Spox_2 napisał(a):
walery napisał(a):A jak jest z multimediami w Xbox bo z tego co pytałem kumpli to filmów nie pooglada.

W konsoli Xbox360 możliwe jest tylko i wyłącznie odpalanie filmów w formacie AVI oraz mp4 (potrzebna jest aktualizacja z XBOX Live), natomiast wszelkie pozostałem popularne formaty video typu rmvb, mkv, 3g nie ruszą na takim sprzęcie.

Sprawa zmienia się dopiero gdy konsola zostanie uzbrojona w RGH/JTAG (mod) oraz instalacja FFPlay (aplikacja we wczesnym stadium rozwojowym, nawet nie leżąca obok XBMC)

Dzięki Spox_2 za info. Całe szczęście że nie wszedłem w Xboxa bo bym się wk.... ładnie. Dla mnie multimedia są tak samo ważne jak gry, więc tylko PS3, gdzie nie ma problemu z mkv full hd, avi, divix, xvid, avchd, TS, GP3, mp4 itd. :lol:
А все могло бы быть по-другому....
walery
Diamond Member
Diamond Member

Podziękował : 22 razy
Otrzymał podziękowań: 23 razy
Firmware: Rebug 4.46.1 REX

Postprzez pawlobilo » 03.04.2012, 15:33

Jak dla mnie to brak argumentów na zakup Xboxa!! 3 lata do tyłu jak były drogie gry na PS to oczywiście był argument: aaa kupie xboxa za 500zł uzywanego a PS za pare lat jak potanieja gry!! Chyba nie bedę sćiagał God of War III 40GB strata czasu! a teraz wszystkie wyxxbane gierki w cenie do 60zł za uzywane, nowe max 100zł do tego jesli waży mniej niz 10GB to sciągam z neta! kto kupił Xboxa do roku wstecz jest tempakiem i uznaje go za wroga gdyż czcze firme sony!! teraz PS3 zastepuje kompa spokojnie:) (oczywiście do rozrywki) więc z przeróbka PS rozjxxało cały microsoft!! a do tego na playu nigdy nie martwisz się ze gra ci juz nie bedzie chodziła:) no wyjatkiem jest przeróbka!! ale przy cenie 80zł nówka god of war!! to 1 rok po premierze i gra musi kosztowac max. 70zł inaczej nie kupuje!! Niedawnio kupiłem Ps 3 bo miałem 2-ójke i 1-ke. i do tego za 250zł kupiłem 6 zajxxistych gierek min. GoW3 pes 11.. pogram w pare gierek jeszcze z neta i instaluje nowego softa!! Na PS3 w orginałach juz prawie stać każdego więc.....

[mod=iraslbn]Nie przeklinamy, ostrzeżenie po raz 1. Popraw błędy[/mod]
pawlobilo
Newbie

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Firmware: CFW3.55 Kmeaw

Postprzez HABIBI » 03.04.2012, 21:18

A dla mnie Slimka jest podstawowym urządzeniem odtw.BD,Divix itd... została podpięta do Ampli.zamiast zwykłego odtwarzacza,z zestawu kina domowego.Dodatkowym atutem jest prawie darmowe naparzanko (cfw) :D
Xbox jako odtw.różnych formatów plików wygląda słabo pod tym względem :wink:
http://www.twojlimit.pl/user/114131
^^ ^^
Prosty i wygodny dostęp do kont premium -zapraszam :)

PS4PRO :
Oprogramowanie systemowe
: OFW : 5.50 Boost Mode
CUH-7016B
+ OLEDLG65C7V
HABIBI
Supreme Elite
Supreme Elite

Podziękował : 8 razy
Otrzymał podziękowań: 382 razy
Firmware: PS4PRO OFW 5.03

• Sponsorzy