napisalem ten temat dwa dni temu,przez ten czas google i forum przejrzalem po calosci. wyczytalem ze 3.55 to minimun.
O downgradzie tez myslalem wczesniej. chetnie bym skorzystal z Twoich uslug ,ale mieszkam w UK i koszt przesylki do Ciebie minal by sie z celem. mysle o kupieniu e3 flashera. Gdybys mi powiedzial jaka jest roznica miedzy NAND a NOR i ktore z tych dwuch bedzie dla mnie to bylbym wdzieczny. moja konsola to : cechj03 z uwalonym blue ray
A moze jest jakis inny latwy sposob typu plug & play do downgradeu ?
-- 28.03.2012, 21:01 --
Ogolnie sprawa wyglada tak:mam stara ps3 CECHG03 (BMD-003) z YLOD po kilkukrotnym wygrzewaniu ,az wreszcie padla
kupile druga koles w aukcji opisal ja jako ten sam model jaki ja mam tylko ze z uszkodzonym BD wiec kupilem. Okazalo sie jednak ze to CECHJO3 a ze konsola smiga calkiem,calkiem to nie odsylalem jej. BD faktycznie nie dzialal ,a koles juz w nim majstrowal,wiec podmienilem z moja G03 i plyty CD widziala ,ale nie potrafila ich odczytac. szukajac w google dowiedzialem sie ze plyty sa "ozenione" wiec podmienilem plyty i nadal nic nie dzialalo (wniosek :padla plyta BMD-006).
probowalem tez podmienic lasery i skutek taki ze teraz w zadnej konfiguracji nie widzi plyt a naped nawed sie nie kreci gdy plyta jest w srodku,ale laser swieci na niebiesko
W starej G03 naped smigal jak nalezy.
Czy wymiana uwalonej BMD-006 na inna (zalozmy ze sprawna) BMD-006 mogloby rozwiazac problem ??