po wymianie lasera naped nie oddaje plyty bez pomocy

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

po wymianie lasera naped nie oddaje plyty bez pomocy

Postprzez kaczor2502 » 08.06.2012, 21:56

Witam, mam kolejny problem mianowicie na poniższym zdjęciu zaznaczyłem w czerwonym polu element któremu trzeba pomóc by oddało mi płytę. Napęd płytę wciąga normalnie, wszystkie gry działają, ale jak chcę wyjąć płytę to muszę manualnie pomóc. Element zaznaczony w czerwonym polu dochodzi od lewej do prawej stron do połowy i zaczyna "trzaskać/strzelać" a gdy lekko przepchnę ten element dalej w prawo płyta normalnie wychodzi, już próbowałem kilkanaście razy składać napęd i za każdym razem to samo. Co może być powodem lub co nie tak złożyłem że napęd mi nie chce oddawać płyt

Obrazek
kaczor2502
Newbie

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

Re: po wymianie lasera naped nie oddaje plyty bez pomocy

Postprzez Spox_2 » 09.06.2012, 02:06

Daj jeszcze zdjęcie z drugiej strony plastiku.

Jutro porównam i Ci napiszę co się nie zgadza.
SERWIS KONSOL PS3, PS4 ==>YLOD, BLOD, DOWNGRADE PS3 DO OFW 3.55 Sony! tel : 795 666 333 | https://wielkielektronik.com | Międzynarodowy certyfikat napraw BGA!
Wideo z naprawy PS3!->https://youtube.com/watch?v=BwxK5TAoKV4
Spox_2
VIP
VIP

Podziękował : 11 razy
Otrzymał podziękowań: 114 razy
Firmware: OFW
PSN ID: Spox2

Postprzez kaczor2502 » 10.06.2012, 17:30

Poniżej załączone zdjęcia mojego napędu, proszę o pomoc co może być źle ustawione że słychać nieszczęsne trzaski i by wyjąć płytkę należy pomóc tak jak w pierwszym poście opisane i zaznaczone. Na poniższych zdjęciach jest ustawiony mechanizm chwilę po wyjęciu płyty.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
kaczor2502
Newbie

Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postprzez omen0209 » 10.06.2012, 22:17

Plastikowe ramiona widoczne na zdjęciach 3i4 muszą chodzić luźno, a to z lewej strony nie może się zazębiać na trybach, które są w dolnej lewej części; z drugiej strony lasera jest takie aluminiowe ramię w kształcie bumerangu, które łączy te oba plastikowe ramiona po bokach lasera, sprawdź czy coś się tam nie poluzowało. Odkręć śrubkę, która jest na środku aluminiowego elementu, ustaw tak aby te plastikowe ramiona chodziły współzależnie od siebie i dokręć śrubkę. To odpowiada za unoszenie i opadanie lasera, może nie chce on opaść i dlatego nie wysuwa płyt.
omen0209
Gold Member
Gold Member

Otrzymał podziękowań: 7 razy
Firmware: Official Fimware
PSN ID: omen0209PL

• Sponsorzy

Powrót do Pierwsza Pomoc