Dzisiaj w nocy natknąłem się na temat z fixami do gier i online pasami.
Moja konsola nadaje się do downgrade- sprawdziłem.
Co powinienem w ogóle zrobić ? załóżmy że mam ofw 3.55 i na to prosto z prendrive instaluje ofw ?
Mam ogólnie kilka pytań co do ofw.
1. Czy wgranie tych fixów/online pasów do battlefieldów (3 i 4) dają mi dostęp do usługi premium ? Gram dużo w bf ( mam współdzielone premium-downgrade mi je skasuje, chyba że pozostawię dane) Mam tez bf4 preordera więc mam dodatek.
2. Czy na pewno jest możliwość grania online w gry (MW3, BO2. BF3 i BF4) i aktualizacji ich ? (poczytałem o multimanie ale nie wiem w końcu jak jest)(a gdzieś indziej doczytałem że lepiej nie podłączać niepotrzebnie do internetu...bo ban)
3. CO się stanie jak mnie zabnują ? ( chodzi mi o podmianę [ip konsoli?] czy może kiedyś braknąć tego numeru na który miałbym to podmienić ) Czy zawsze jest możliwość odbanowania się ?
4. Jaki CFW byłby dla mnie najlepszy ? ( Rogero do mnie przemawia ale nie wiem czy to dobra droga) Zależy mi na graniu online w 4 tytuły wymienione wyżej ( Mam do nich płyty ale to już potem będzie chyba nieistotne), aktualizacji ich, i ewentualnym wejściu w ps store. Nie używam odtwarzacza muzyki, video, czy oglądania zdjęć.
5. Czy na cfw 4.50 można wgrać nowszy (jak wyjdzie) albo inny w sensie innego wydawcy ? Czy trzeba się w tym celu cofać do ofw 3.55
6. Co będzie jak wyjdzie nowa aktualizacja OFW od sony ? Można to jakoś ominąć zaktualizować CFW czy do chwili wydania nowego cfw odpada granie online ?
7. Zadziała mi headset tritton ax 180 na usb na cfw ?
PS: Jak sobie coś przypomnę to dopiszę.