Naprawa Blu Ray - Zmiania Softa

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

Naprawa Blu Ray - Zmiania Softa

Postprzez dude8q » 01.09.2012, 12:17

Witam

Mam do was pytanie.
Mam zepsuty układ wysuwający i laser blu ray w moim Fat-cie.

Ile by kosztowała
1. Naprawa układu wysuwającego (napęd nie przyjmuje płyt i nie wysuwa, po prostu naciskając na przycisk trzeszczy)
2. Naprawa laseru blu ray (widziałem na allegro KES 450A z wymianą za około 300zł, może tam zaatakować?)
3. Oczyszczenie, lub też wymiana wentylatorów. Mój PS3 wpada w jakiś dziwny stan chłodzenia i trochę głośno to chodzi.
4. Chcę przejść z CFW 3.55 na oficjala i cisnąć oryginałami. Czy będę miał problem z przejściem? Czy lepiej zapłacić?

Pasowałoby mi najbardziej w okolicach Poznania, ale to też nie ma różnicy. Naprawialiście gdzieś swoje konsole? Możecie mi coś konkretnego polecić? Ogólnie wiadomo chcę jak najmniej zapłacić i chcę by mój Fat'ek już żył do końca swoich dni :P. Jak mam przepłacić wartość konsoli to dziękuję bardzo... Myślę też żeby wysłać konsolę bez dysku, bo mam wsadzony 500G, żeby mi nie podmienili. Zawsze mam obawy jeśli o takie rzeczy chodzi, bo nie raz w firmie komputerowej robią podmianki jak ktoś nie ma wiedzy na temat komputerów... To samo może się tyczyć z PS3.

Pozdrawiam

Pozdrawiam
dude8q
Silver Member
Silver Member

Podziękował : 9 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Firmware: CFW 3.55

Sponsorzy

• Sponsorzy

Powrót do Pierwsza Pomoc