Jako, że jest to mój pierwszy post na forum, witam wszystkich serdecznie.
Mój problem jest następujący - znajomy dostarczył mi do przerobienia konsolę CECHC03 data code 7D.
Wg system info w konsoli zainstalowany jest soft 3.55 i tutaj zaczynają się problemy.
Przy próbie zainstalowania CFW 3.55 Kmeaw przez XMB dostaję komunikat: "Najnowsza wersja oprogramowania jest już zainstalowana. Aktualizacja nie jest konieczna".
Próba instalacji CFW przez Recovery kończy się komunikatem: "Nie znaleziono odpowiednich danych do aktualizacji. Podłącz nośnik zawierający dane do aktualizacji wersji 4.11"
Próbowałem z kilkoma wersjami CFW, żadna nie chce działać.
Dodam, że konsola trafiła do mnie bez dysku twardego. Włożyłem do niej 80GB sformatowany w FAT32, zrobiłem formatowanie z poziomu recovery. CFW próbowałem wgrywać korzystając z czterech różnych pendrive, wszystkie w FAT32. Nic nie pomogło.
Poszukiwanie odpowiedzi na forum i kilku innych stronach niestety nie przyniosło rezultatów.
Jeśli ktoś spotkał się już z podobnym problemem to bardzo proszę o pomoc.
-------------------------------------------------
Edit
Po wielu próbach udało mi się zrobić downgrade za pomocą Rogero Downgrader, w tej chwili dostaję przy próbie instalacji 3.55 Kmeaw dostaję komunikat "Nie znaleziono odpowiednich danych do aktualizacji. Podłącz nośnik zawierający dane do aktualizacji wersji 9.99".
Ponownie żadna wersja CFW nie chce działać. W recovery dostaję powyższy komunikat, w XMB komunikat o błędzie 8002F157