Jak przerobić moje PS3 ?

Jeśli nie wiesz gdzie napisać temat
  • Sponsorzy

Jak przerobić moje PS3 ?

Postprzez Moleux » 12.11.2012, 17:52

Witam
Jako ze jestem całkowicie nowy a co za tym idzie zielony, w związku z przerabianiem ps'a ;)
Mam pytanie, a mianowicie mam starego ps3 (model CECHG04 40 fat) updatowanego jakoś pól roku temu do softu 4.0 (mój model nigdy nie był przerabiany)
Czy mogę od razu wygrać cfw 4.30 i będę mógł podpalić backupy płytek czy muszę coś jeszcze zrobić?
Dodam ze szperalem w internecie jak go przerobić ale boje sie ze zrobię bricka lub po prostu pójdzie coś nie tak.

Mógłby mi ktoś wytłumaczyć krok po kroku co muszę robić ew. Gdzie mogę znaleźć instrukcje (sam szukałem ale boje sie ze fake).

Z góry dziękuje i proszę o wyrozumiałość bo jak napisałem jestem kompletnie zielony :)
Pozdrawiam wszystkich!

[mod=iraslbn]Poszukaj następnym razem na forum zanim zadasz pytanie, było i jest o tym ciągle.
Temat przeniosłem, a tytuł zmieniłem[/mod]
Moleux
Newbie

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Firmware: 4.0

Sponsorzy

Re: PORADNIK DLA ZIELONYCH PS3 HACK PL

Postprzez Dictator » 12.11.2012, 23:16

Nie możesz samemu wgrać CFW 4.30 bo masz OFW 4.0. Najpierw musisz zrobić downgrade do 3.55 po przez specjalny zabieg którego sam nie zrobisz więc musisz oddać to do zrobienia ludziom znającym się na tym np. użytkownik tego forum Spox_2 downgrade-naprawa-ps3-slim-fat-kielce-serwis-konsol-t1835.html.

Następnym razem poczytaj tematy bo ten i podobne problemy były już poruszane.
Obrazek
Dictator
Diamond Member
Diamond Member

Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 57 razy
Firmware: 330HP 640Nm

• Sponsorzy

Powrót do Dla zielonych