Właśnie jestem po zmianie CFW i dodaniu m.in. Iris manager do mojego Ps3-ka.
Pierwszym problemem z jakim się natknąłem jest to że program "nie widzi" usb w NTFS, ale mojego drugiego w FAT32 widzi i potrafi odtworzyć.
Na dysku NTFS ma folder PS3ISO w którym są 2 gierki świeżo przerobione programem genps3iso na rozszerzenie .iso
Posiadam wersję Iris Manager (Official) v3.00 pobraną ze strony store.brewology.com ( nie wiem czy mogę tu link podawać)
Mutliman jako że nie potrafi otwierać z dysku NTFS - widzi pliki i ma je zamieszone, jednak po próbie uruchomienia zamieniają mi się one na FIFE 2015 którą mam na dysku wewnętrznym.
Sam Iris manager po odpaleniu skazuje PS3-ka na głośne chodzenie. Znacznie głośniejsze niż przy jakiejkolwiek innej czynności robioną do tej pory na konsoli.
Wersję Multimana mam : multiMAN (BASE) v04.78.00
CFW to Rebug 4.78.1 – Cobra 7.2 z Toolbox 2.02.09
Konsolę posiadam PS3 Slim 120GB, wcześniej przy zakupie już przerobionej konsoli był CFW Rogero 4.55
Tak więc gdzie jest kruczek który popełniłem, czy jest jeszcze coś ważnego co pominąłem by gierki z NTFS zostały poprawnie otwierane. Czy może jest jakiś inny sposób bo czytałem również, że COBRA się do tego nadaje.
Po wielu godzinach szukania i wielu próbach postanowiłem napisać ten temat i zwrócić się z pomocą.
-- 28.03.2016, 02:28 --
Rozwiązanie problemu stanowiło u mnie w samym programie,
program PrepNTFS rozwiązał go i mogę od tej chwili spokojnie wgrywać gierki na NTFS-a
Zobaczę tylko czy dalej bedzie mi zamieniać logo gier na FIFE15
Tak więc, problem został rozwiązany