HABIB/COBRA 4.65 v1.02 - problem

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

HABIB/COBRA 4.65 v1.02 - problem

Postprzez jerry6616 » 18.11.2014, 14:54

Witam.Zakładam ten temat bo od dłuższego czasu nie moge znaleść konkretnego i sensownego czemu tak sie dzieje a mianowicie. Miałem zainstalowany soft Rogero 4.55. v1.01 i multiman 4.55.00 i nic wiecej wszystko elegancko chodziło i nie było z grami problemu. Pobrałem sobie Little Big Planet 3 chciałem odpalić i du** czarny ekran i nie chciało odpalić,dowiedziałem sie że niestety juz nowe gry wymagają softu 4.65 dlatego pokusiłem sie o instalacje Habib/Cobra 4.65 v1.01 i multiman 4.65.02 bo rogero podobno nie wydaje już nowych softów a szkoda i teraz po instalacji z tym softem dzieją sie masakryczne rzeczy na mojej konsoli otóż soft po pierwszej instalacji zainstalowal sie wmiare dobrze gra odpaliła pograłem wyłączyłem konsole odpaliłem za chwile znowu i juz du** soft przy odpaleniu sie wiesza i zacina musze parować pada długo nie chce sie sparować musze konsole włączyć i wyłączyć po uruchomieniu jest to samo odpala i zacina nie chce iść dalej znowu parowanie po kilku dobrych minutach przemuli jakos pad sie sparuje odpali i przez jakiś czas działa lecz gdy wyłącze wi włacze znowu konsole znowu to samo pamiętam ze kiedyś jak instalowałem starszą wersje HABIB też miałem takie jazdy z tym softem a na Rogero nigdy nie miałem takich rzeczy, instalowałem Habib/Cobra 4.65.v 1.00 v 1.01 i na tych wersjach to samo sie dzieje po ponownej instalacji 1.02 to samo ciągle . Zainstalowałem z ciekawosci juz bo ręce mi opadły soft Darknet/Cobra v.1.01 i chodzi dobrze nie ma takich jajców. Więc może ktoś z was też miał takie objawy i może wie jak to sensownie sie z tym uporać i co tak naprawde powoduje takie objawy z tym softem i o co tu chodzi bo jedni pisza że u niego działa jedni ze nie działa jedni ze multi man cos tam robi miesza że niby web mana trze wgrywać ja chce po prostu pozostać w konfiguracji : soft + multi man tak jak było na rogero i nic wiecej wszystko chodziło dobrze.Może czegoś nie dograłem na tym Habib może coś powoduje takie zwiechy nie wiem juz naprawde o co kaman. Dlatego fajnie jak by ktoś podzielił sie swoimi doświadczeniami z tym konkretnym softem. :)
jerry6616
Newbie

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

Re: HABIB/COBRA 4.65 v1.02 - problem

Postprzez marciniak » 18.11.2014, 15:09

A u mnie na CFW Habib 4.46 śmiga Little Big Planet 3 :wink: wystarczy płyta w napędzie ,moim zdaniem za bardzo się pospieszyłeś a teraz trzeba wrócić do niższego CFW poprzez downgrade Habib lub Rogero... %-) ...tak to jest jak się człowiek nie obezna w temacie tylko robi niepotrzebne rzeczy... {%-)
Nie pomagam na pw.
marciniak
Elite
Elite

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 526 razy
Firmware: CFW.REBUG 4.80 COBRA

Re: HABIB/COBRA 4.65 v1.02 - problem

Postprzez jerry6616 » 18.11.2014, 15:13

Sęk w tym ze mam konsole z uwalonym laserem i laser w ogolę nie odczytuje płyt nie przeszadza mi to bo jak wspomniałem gry zawsze mi działały na roegro laser w ogole nie był mi potrzebny a downgrade nie chce robic zeby czegoś nie uwalić.rogero i ten nowy darknet 4.65 v.1.01 chodzi normalnie odpalam multimana montuje gre i z xbm odpalam bez problemu tylko na habib zawsze mam takie jazdy i zastanawia mnie co to powoduje konkretnie ze tak sie dzieje

-- 18.11.2014, 14:16 --

może ten soft Habib/Cobra 4.65.v 1.02 trzeba jakos skonfigurować podogrywać coś zeby nie powodował takich zwiech bądź nie instalować czegos co te zwiechy powoduje nie wiem jeżeli tak by było to prosił bym podanie takowych przyczyn :)
jerry6616
Newbie

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

• Sponsorzy

Powrót do Pierwsza Pomoc