Cobra USB

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

Cobra USB

Postprzez Sliviss » 06.10.2013, 21:57

Jakieś 4 miesiące temu kupiłam przerobioną konsolkę z kilkoma grami na Allegro. Wszystko śmigało, do tej chwili, kiedy nie zachciało mi się zagrać w kilka innych gier. W tym celu ściągnęłam gry, kupiłam wreszcie porządnego pendrive'a 32GB. Wchodziłam w multimana, XMB, Showtime, kombinowałam, wreszcie zrobiłam coś, że konsolka zaczęła tworzyć obraz ISO gry. Ale teraz.. Konsola chce 'Cobra USB'. Może znowu coś źle skopiowałam? Takie proste instrukcje jakie mi ostatnio opisano nie działają. Albo to ja jestem człowiekiem nierozumnym. Jestem naprawdę zielona w te klocki.. Oprogramowanie konsolki to Rogero 4.40 v1.03.
Błagam, pomocy, nie wiem, co mam z tym zrobić.. :(
Chciałam tylko urozmaicić sobie jakoś czas i pograć w inne tytuły niż dotychczas...
Proszę, tłumaczcie wszystko jak małemu dziecku. W jakie menu wejść, na co najechać, co kliknąć.
Z góry dziękuję. :)
Sliviss
Member
Member

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

Re: Cobra USB

Postprzez marciniak » 06.10.2013, 22:12

Nie pomagam na pw.
marciniak
Elite
Elite

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 526 razy
Firmware: CFW.REBUG 4.80 COBRA

Postprzez Sliviss » 06.10.2013, 22:33

marciniak napisał(a):http://ps3-hack.pl/forum/poradnik-dla-zielonych-ps3-hack-pl-t76.html

Czyli mam rozumieć, że powinnam pokombinować z fix'ami, managerami i innymi?
Czy może po prostu włożyć płytę?
A może coś kliknąć w Showtime? Nadal do końca nie znalazłam odpowiedzi na swoje pytania w poradniku.
Sliviss
Member
Member

Postprzez Pobierator » 06.10.2013, 23:31

Jeśli gry masz na PC to możesz je przekopiować na pendrive do folderu GAMES\[nazwa folderu z grą typu BLESXXX lub BLUSxxx]\[folder PS3_GAME i plikiem PS3_DISC.SFB] do takiej lokalizacji na pendrive. Wchodzisz w multimana podpinasz pendrive i na liście gier u siebie powinien znaleźć tą grę. Możesz ją przekopiować na dysk konsoli. Najedziesz na nią w Multimanie i naciskasz trójkąt i wybierasz kopiuj. Po zakończeniu kopiowania odpinasz pena od PS3 i odświeżasz listę gier w Multimanie. Jak gry masz na oryginalnej płycie to robisz to samo.
Pobierator
Gold Member
Gold Member

Podziękował : 11 razy
Otrzymał podziękowań: 10 razy

Postprzez budman9 » 07.10.2013, 00:40

multiMan krzyczy o Cobra USB bo obrazy ISO są dla tego urządzenia. Nie odpalisz ich, usuń je bo tylko tracisz przez nie miejsce na HDD. Nie kombinuj z żadnymi fixami bo FW masz dobry. Nie instaluj innych managerów bo multiMan jest wystarczający. Showtime nie jest do gier.
NOR/NAND Downgrade service in Ireland (+353)877166667
budman9
Elite
Elite

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 366 razy

Postprzez Sliviss » 09.10.2013, 14:59

Haha, już wszystko jasne.
Plik był po prostu uszkodzony. Pobrałam z innego źródła, teraz śmiga aż miło.
Bardzo dziękuję za pomoc. :)
Sliviss
Member
Member

• Sponsorzy

Powrót do Pierwsza Pomoc