Przynajmniej podobno wszystkie wstawki z dopiskiem DUPLEX to są czyste obrazy ISO

Przynajmniej podobno wszystkie wstawki z dopiskiem DUPLEX to są czyste obrazy ISO

lukrobax napisał(a):No i jestem już po montażu, nie było łatwo, ale się udało...![]()
Zestaw pięknie działa na Super Slim z OFW 4.50, poza jedną maleńką rzeczą:
nie mogę podłączyć mojego dysku przenośnego WD Passport.![]()
Tzn mogę podłączyć, ale po chwili wywala mi cały system (playstation) do takiego stanu, że nawet przyciskiem się nie da go odpalić - trzeba wyjąć i wsadzić kabel zasilający. Najprawdopodobniej pobór prądu przy rozruchu dysku jest tak duży, że wywala jakieś zabezpieczenie w konsoli.
Całe szczęście że korków w mieszkaniu nie wywala;)![]()
Dysk o którym mówię, to WD Passport 250GB - dysk jest bardzo stary, ma z 5 lat spokojnie jeśli nie więcej...
Z pendrivem Cobra działa elegancko, mam nadzieję że z nowymi dyskami WD działa dobrze, bo zamierzam sobie kupić Passporta 1TB.
Aha i dysk może być swobodnie sformatowany w NTFS, nie ma potrzeby FAT32 - to znacznie upraszcza sprawę przy dużych plikach ISO...

daroo110 napisał(a):Co ci sprawiło najwiekszą trudność przy montażu??

lukrobax napisał(a):Ogólnie to przyjrzyj się Cobra ODE Bypass 455 v1.0 w zakładce downloads na stronie Cobry.
To jaką masz wersję sprawdź może na stronie/aukcji na której kupiłeś.
Jaką masz konsolę?
lukrobax napisał(a):No i jestem już po montażu, nie było łatwo, ale się udało...![]()
Tzn mogę podłączyć, ale po chwili wywala mi cały system (playstation) do takiego stanu, że nawet przyciskiem się nie da go odpalić - trzeba wyjąć i wsadzić kabel zasilający. Najprawdopodobniej pobór prądu przy rozruchu dysku jest tak duży, że wywala jakieś zabezpieczenie w konsoli.
Dysk o którym mówię, to WD Passport 250GB - dysk jest bardzo stary, ma z 5 lat spokojnie jeśli nie więcej...
Z pendrivem Cobra działa elegancko, mam nadzieję że z nowymi dyskami WD działa dobrze, bo zamierzam sobie kupić Passporta 1TB.
Aha i dysk może być swobodnie sformatowany w NTFS, nie ma potrzeby FAT32 - to znacznie upraszcza sprawę przy dużych plikach ISO...
czerwony napisał(a):lukrobax napisał(a):No i jestem już po montażu, nie było łatwo, ale się udało...![]()
Siemanko miałem ten sam problem z dyskiem nawet z dyskami podpinalem rozne dyski i zawsze odcinalo caly prad ,pomoglo wlutowanie na plytke PCB cewki indukcyjnej 22uh i podpiecie plusa z przedniego usb ,po takiej operacji smiga kazdy dysk bez problemu : )tu jest dokladny opis http://www.maxconsole.com/maxcon_forums ... o-Guilenea

czerwony napisał(a):Siemanko miałem ten sam problem z dyskiem nawet z dyskami podpinalem rozne dyski i zawsze odcinalo caly prad ,pomoglo wlutowanie na plytke PCB cewki indukcyjnej 22uh i podpiecie plusa z przedniego usb ,po takiej operacji smiga kazdy dysk bez problemu : )tu jest dokladny opis http://www.maxconsole.com/maxcon_forums ... o-Guilenea
senkowski napisał(a):mam pytanie do ciebie jak zainstalowałeś cobre jaki miałeś ofw
czy po pierwszym odpaleniu musiałeś wgrywać przez usb jakieś pliki ze strony cobry
dziękuje za odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości