Cobra ODE

Emulatory napędu (Cobra ODE itp.)
  • Sponsorzy

Re: Cobra ODE

Postprzez daroo110 » 07.03.2014, 17:41

Tak :E Przynajmniej podobno wszystkie wstawki z dopiskiem DUPLEX to są czyste obrazy ISO ^_^ :dance:
daroo110
Gold Member
Gold Member

Podziękował : 11 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Firmware: 4.75

Sponsorzy

Postprzez lukrobax » 09.03.2014, 23:19

No i jestem już po montażu, nie było łatwo, ale się udało... :dance:
Zestaw pięknie działa na Super Slim z OFW 4.50, poza jedną maleńką rzeczą:
nie mogę podłączyć mojego dysku przenośnego WD Passport. :hammer:
Tzn mogę podłączyć, ale po chwili wywala mi cały system (playstation) do takiego stanu, że nawet przyciskiem się nie da go odpalić - trzeba wyjąć i wsadzić kabel zasilający. Najprawdopodobniej pobór prądu przy rozruchu dysku jest tak duży, że wywala jakieś zabezpieczenie w konsoli.
Całe szczęście że korków w mieszkaniu nie wywala;) :hammer:
Dysk o którym mówię, to WD Passport 250GB - dysk jest bardzo stary, ma z 5 lat spokojnie jeśli nie więcej...
Z pendrivem Cobra działa elegancko, mam nadzieję że z nowymi dyskami WD działa dobrze, bo zamierzam sobie kupić Passporta 1TB.
Aha i dysk może być swobodnie sformatowany w NTFS, nie ma potrzeby FAT32 - to znacznie upraszcza sprawę przy dużych plikach ISO...
lukrobax
Member
Member

Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Firmware: OFW 4.50 + Cobra ODE

Postprzez daroo110 » 10.03.2014, 19:40

lukrobax napisał(a):No i jestem już po montażu, nie było łatwo, ale się udało... :dance:
Tzn mogę podłączyć, ale po chwili wywala mi cały system (playstation) do takiego stanu, że nawet przyciskiem się nie da go odpalić - trzeba wyjąć i wsadzić kabel zasilający. Najprawdopodobniej pobór prądu przy rozruchu dysku jest tak duży, że wywala jakieś zabezpieczenie w konsoli.
Dysk o którym mówię, to WD Passport 250GB - dysk jest bardzo stary, ma z 5 lat spokojnie jeśli nie więcej...
Z pendrivem Cobra działa elegancko, mam nadzieję że z nowymi dyskami WD działa dobrze, bo zamierzam sobie kupić Passporta 1TB.
Aha i dysk może być swobodnie sformatowany w NTFS, nie ma potrzeby FAT32 - to znacznie upraszcza sprawę przy dużych plikach ISO...

Co ci sprawiło najwiekszą trudność przy montażu??
daroo110
Gold Member
Gold Member

Postprzez lukrobax » 10.03.2014, 20:20

daroo110 napisał(a):Co ci sprawiło najwiekszą trudność przy montażu??

Ogólnie lutowanie nie było łatwe, straszna drobnica wymagająca precyzji, a tak poza tym to nic nie sprawiało jakiegoś wielkiego problemu. Po prostu pracochłonne zadanie na kilka godzin:)

Denerwuje mnie tylko teraz temat tego dysku... miałem nadzieję że nie będę musiał już inwestować w nowy dysk, a tu taka przykra niespodzianka...
lukrobax
Member
Member

Postprzez zbinio18 » 11.03.2014, 23:54

Kto pomoze? Montowałem Cobre, mam niestety OFW 4,55 i nie moge sobie poradzic... po pierwsze czy po montarzu cobry konsola dziala tylko przez hdmi? nie dzialaja mi zlacza euro i i te na 3 kable kolorowe, czy tez podlaczylem cos zle? Nastepnie da sie jakos spr wersje cobry (v3, v4.20 itp.) bez jej rozkrecania? No i w koncu czy przy 4.55 trzeba przelutowywac ponownie jakies kable przy napedzie ? widzialem tez ze trzeba nagrywac jakas plyte dodatkowa... ogolnie przez przypadek wgrane 4.55 i teraz lipa... pomozecie ?
zbinio18
Member
Member

Podziękował : 2 razy
Firmware: OFW 4.66

Postprzez lukrobax » 12.03.2014, 13:28

Ogólnie to przyjrzyj się Cobra ODE Bypass 455 v1.0 w zakładce downloads na stronie Cobry.
To jaką masz wersję sprawdź może na stronie/aukcji na której kupiłeś.
Jaką masz konsolę?
lukrobax
Member
Member

Postprzez zbinio18 » 12.03.2014, 14:40

Mam PS 3 SS CECH 4004C, poczekam jeszcze pare dni moze Cobra Ode wyda jakas lepsza aktualizacje ;/
zbinio18
Member
Member

Podziękował : 2 razy
Firmware: OFW 4.66

Postprzez senkowski » 13.03.2014, 18:17

ver Cobry pisze na pcb

-- 13.03.2014, 17:32 --

lukrobax napisał(a):Ogólnie to przyjrzyj się Cobra ODE Bypass 455 v1.0 w zakładce downloads na stronie Cobry.
To jaką masz wersję sprawdź może na stronie/aukcji na której kupiłeś.
Jaką masz konsolę?

mam pytanie do ciebie jak zainstalowałeś cobre jaki miałeś ofw
czy po pierwszym odpaleniu musiałeś wgrywać przez usb jakieś pliki ze strony cobry
dziękuje za odpowiedz
senkowski
Newbie

Podziękował : 0 raz

Postprzez czerwony » 15.03.2014, 12:08

lukrobax napisał(a):No i jestem już po montażu, nie było łatwo, ale się udało... :dance:

Siemanko miałem ten sam problem z dyskiem nawet z dyskami podpinalem rozne dyski i zawsze odcinalo caly prad ,pomoglo wlutowanie na plytke PCB cewki indukcyjnej 22uh i podpiecie plusa z przedniego usb ,po takiej operacji smiga kazdy dysk bez problemu : )tu jest dokladny opis http://www.maxconsole.com/maxcon_forums ... o-Guilenea

Za ten post autor czerwony otrzymał podziękowanie od
lukrobax (15.03.2014, 15:43)
czerwony
Newbie

Otrzymał podziękowań: 1 raz
Firmware: ofw 4.53 cobra ode

Postprzez daroo110 » 15.03.2014, 15:33

czerwony napisał(a):

Siemanko miałem ten sam problem z dyskiem nawet z dyskami podpinalem rozne dyski i zawsze odcinalo caly prad ,pomoglo wlutowanie na plytke PCB cewki indukcyjnej 22uh i podpiecie plusa z przedniego usb ,po takiej operacji smiga kazdy dysk bez problemu : )tu jest dokladny opis http://www.maxconsole.com/maxcon_forums ... o-Guilenea

Rozumie że problem wystepuje tylko w Super Slimach 4xxx???
daroo110
Gold Member
Gold Member

Postprzez lukrobax » 15.03.2014, 15:42

czerwony napisał(a):Siemanko miałem ten sam problem z dyskiem nawet z dyskami podpinalem rozne dyski i zawsze odcinalo caly prad ,pomoglo wlutowanie na plytke PCB cewki indukcyjnej 22uh i podpiecie plusa z przedniego usb ,po takiej operacji smiga kazdy dysk bez problemu : )tu jest dokladny opis http://www.maxconsole.com/maxcon_forums ... o-Guilenea

Aj aj aj!
Kilka dni za późno, kupiłem już dysk WD Ultra Passport 500GB i śmiga bez problemu.
Straszna szkoda, że się tak pośpieszyłem, bo jestem 210zł w plecy:)
No ale trudno, mam przynajmniej więcej dysków zewnętrznych;)

Wielkie dzięki za info, tak czy owak przyda się i przetestuję to:)

senkowski napisał(a):mam pytanie do ciebie jak zainstalowałeś cobre jaki miałeś ofw
czy po pierwszym odpaleniu musiałeś wgrywać przez usb jakieś pliki ze strony cobry
dziękuje za odpowiedz

Oryginalnie w konsoli miałem (mam nadal) OFW 4.50 i Cobre zainstalowałem i odpaliłem bez żadnych dodatkowych plików, wszystko tak jak jest w tutkach na ich stronie dotyczących samej instalacji Cobry, a potem Managera.
Czyli po instalacji urządzenia stworzyłem dysk (pendrive, bo dysk WD Passport mi wywalał konsolę) i tyle.
Obecnie przymierzam się do update do OFW 4.53 bo część nowszych gier nie chce mi działać na 4.50
lukrobax
Member
Member

Postprzez looozak » 25.03.2014, 22:54

Fifa14 (BLES01876) działa normalnie na cobrze, ale po aktualizacji wyskakuje info żeby włożyć płytę z grą. Znalazłem w internecie info, że BLES01879 działa normalnie. Wie ktoś gdzie można kupić taką wersję bo nie mogę znaleźć tego towaru. A może ma ktoś jakieś rozwiązanie na ten problem? Pzdr.
PS3 3004A OFW 4.66 + Cobra ODE 5.10B FW 2.2 SWAP disc (NON-DMC) by khalkedon
looozak
Platinum Member
Platinum Member

Otrzymał podziękowań: 21 razy
Firmware: OFW 4.66 + Cobra Ode

Postprzez Konr@do » 26.03.2014, 10:38

BLES01879 - Tom Clancy's Splinter Cell Blacklist.
Obrazek
Konr@do
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 411 razy
Firmware: Habib 4.46 Cobra
PSN ID: Konrado 359

Postprzez looozak » 26.03.2014, 14:00

No tak też to znalazłem więc nie wiem czemu ktoś tak napisał, może się pomylił. A jest nadal. Może jakby po prostu dograć do obrazu plik aktualizacyjny żeby nie pobierało to by zadziałało. Jakby ktoś posiadał update do fify14 to chętnie przygarnę.

// pobrałem wersje BLUS, dograłem spolszczenie i działa bez problemu
PS3 3004A OFW 4.66 + Cobra ODE 5.10B FW 2.2 SWAP disc (NON-DMC) by khalkedon
looozak
Platinum Member
Platinum Member

Otrzymał podziękowań: 21 razy
Firmware: OFW 4.66 + Cobra Ode

Postprzez munio163 » 17.04.2014, 14:56

Gdzie i za ile kupiliście swoje cobry?
munio163