Witam czy przy wymianie pasty termoprzewodzącej na PS3 Slim opłaca się ściągać blaszkę z RSX i pod nią też zmienić pastę ? Czy lepiej tego nie ruszać ?
locarno napisał(a):Witam czy przy wymianie pasty termoprzewodzącej na PS3 Slim opłaca się ściągać blaszkę z RSX i pod nią też zmienić pastę ? Czy lepiej tego nie ruszać ?
W slimach nie ma takiej potrzeby.
Pytanie zasadnicze ? Jak chcesz ściągnąć tą blachę Tj. za pomocą jakich narzędzi ?
Pytam, ponieważ wszelkie nie poprawne próby kończą się trwałym uszkodzeniem płyty głównej = powyrywane pady(pola) pod układem RSX.
Czym to nie wiem bo nawet nie próbowałem jej podważać. Widziałem na innych zdjęciach gdzie ta blaszka była ściągnięta i też chciałem ją ściągać żeby pod nią też wymienić pastę. Ale wole tego nie ruszać.
Jeszcze jedno pytanie w sprawie radiatorów. Mogę papierem ściernym wyszlifować radiator na lustro ? Na innych forach czytałem , że wyszlifowany radiator potrafi obniżyć temp. o ok. 3-5 stopni jeśli chodzi o PC , a co z PS3 ?
To znaczy , że żadna z tych metod nie zapobiegnie YLOD ? Konsola jest w dobrym stanie. Tylko pytanie czy wymiana pasty i wszystkie te czynności wymienione wyżej opóźnią jakoś YLOD ?