W temacie PS3 też jestem kompletnie świeży. Do tej pory byłem zdeklarowanym XBoxerem, ale ostatnie pudło sprzedaem czas temu jakiś. Urodził mi się syn, potrzebowałem siepy, wiecie jak to jest. Tymczasem minęło trochę, ale w końcu mogę pozwolić sobie na 'odkupienie' konsoli. I tu mały haczyk - do tej pory grałem na niehackowanym sprzęcie i chciałbym to zmienić, jeśli się uda. A wiem, że hackowanie 360ki i organizowanie gier na tak zrobioną konsolę to jakiś koszmar. Z tego co wyczytałem i słyszałem PS3 jest znacznie milsza pod tym względem. I dlatego patrzę na tę konsolę. No i plus te kilka exclusivów na które się ślinię... To wszystko razem powoduje, że siedzę teraz na allegro i poluję. Dodam, że dysponuje budżetem 500 złotych. Wiem, nie wiele...
No i znalazłem: 4 konsole
1)CECHH04, DC 8A, soft 4.50, 80 GB. 489 PLN - Sądząc ze zdjęć, stan idealny jak na to wykończenie.
2)CECHL04, DC 8C, O dysku i sofcie nic nie wspominają, ale dokładają 1 grę. 479 PLN. Porysowana dosyć mocno, ale słyszałem, że piano black jest straszne pod tym względem.
3)Jedna z sześciu, losowo wybranych konsol bez podania modelu, ale z podanym numerkiem softu: 3.60, 3.61 albo 4.50. 40GB + 2 oryg. gry. 499.99 PLN. W jakim stanie są - nie wiem.
4) Hackowana do CFW ROGERO 4.46 konsola z dyskiem 40 GB. 399PLN. Tu gościu pisze, że konsola podobno była naprawiana kiedyś na YLOD i on ją kupił tylko na kilka tygodni, żeby pograć w exclusivy. Dodatkowo, z opisu wynika, że mogą być jakieś zastrzeżenia do bluraya - podobno czyta wszystkie DVD, ale jak wsadził do środka BD z filmem, to dalej niż menu płyty mu nie poszło. A ja jednak chciałbym żonę ułagodzić możliwością oglądania tych blurayów.
Naturalnie, podoba mi się opcja tej już przerobionej konsoli, ale szczerze mówiąc nieufnie podchodzę do tego bluraya, naprawionego YLODA i tego, że gość grał na niej tylko kilka tygodni. Jakoś tak niepokojąco to brzmi. Z drugiej strony nie są to wielkie pieniądze i sam już nie wiem...
Co zaś do pozostałych, to najfajniej wygląda ta CECHH04, chociaż jak doliczyć minimum 2 gry na start i wysyłkę, to mamy już 600 złotych, czyli 100PLN ponad mój budżet, który jest dość sztywny.
Natomiast ta losowa, za 500 z grami już daje mi coś na dobry początek, ale do końca nie wiem co kupuje.
No i jak tu by było z hackowaniem? Z tego co wyczytałem - a wchłonąłem za dużą ilość wiedzy w za krótkim czasie, żeby zrobić z niej jakiś użytek - na tych softach raczej sobie nie poszaleje i jestem mniej lub bardziej skazany na oryginały.
No i stoję. A się, choroba, zdążyłem nagrzać.
Pomożecie?
Dziękówa z góry