Strona wymaga obsługi JavaScript
Proszę włącz JavaScript aby kontynuować[ PS3-HACK.PL ]

PSNope

Oprogramowanie typu homebrew na Playstation 3
Regulamin działu
Dział ten służy wyłącznie do publikacji materiałów związanych z Homebrew lub ewentualnych komentarzy/pytań do tematów już istniejących. Zabronione jest tworzenie nowych tematów z prośbami o pomoc, które powinny być stworzone w sekcji PS3 HELP DESK!
  • Sponsorzy

PSNope

Postprzez Konr@do » 17.08.2013, 19:46

PSNope

Obrazek

Developer user udostępnił nam open-sourceową aplikację nazwaną PSNope, która umożliwia takie rzeczy jak aktywowanie zawartości PSN, fałszowanie IDPS i usuwanie niestandardowych wywołań systemowych z CFW (mniejsze ryzyko bana). Szczegóły poniżej:

Funkcje wersji v1:

- aktywacja zawartości PSN
- fałszowanie idps
- fake ofw (usuwanie wywołań systemowych z CFW)
- program działa na wszystkich wersjach CFW (z nowszymi, które wyjdą włącznie)


Pytania I Odpowiedzi:

P: Chciałbym aktywować zawartość PSN. Od czego powinienem zacząć?
O: 1. Stwórz kolejno foldery x:\psnope\lic Na Twoim pendraku
2. Wrzuć pliki rap zawartości, którą chcesz aktywować do folderu "lic"
3. Podłącz pendraka do prawego portu usb ps3 (/dev_usb000)
4. Zainstaluj i odpal PSNope

P: Potrzebuję konta "aa", aby to działało?
O: Nie, nie potrzebujesz.

P: Jak mogę włączyć opcję zmiany mojego idps?
O: Otwórz plik config.txt, zmień "spoof_idps=0" na "spoof_idps=1" i ustaw "idps=" na idps, jaki chcesz użyć

P: Gdzie mam szukać pliku config.txt?
O: Plik config.txt znaleźć można w następujących lokalizacjach:
1. /app_home/config.txt
2. /dev_usb000/psnope/config.txt
3. /dev_hdd0/game/BLES08890/USRDIR/config.txt

P: Sfałszowałem moje idps i aktywowałem trochę zawartości PSN. Dlaczego nic nie działa?
O: Ponieważ Twój idps jest częścią algo deszyfrowania. Ustaw "use_spoofed_idps" na "1", aby to naprawić.

P: Co to za pliki o rozszerzeniu ".klic"?
O: To odszyfrowany plik ".rap". PSNope również je wspiera.

P: W jaki sposób mogę wyłączyć pewne wywołania systemowe, które mogą zostać wykryte podczas używania PSN?
O: W pliku config.txt ustaw remove_cfw_syscalls=1

P: Czy PSNope będzie działał na nowszych CFW?
O: Powinno działać, gdyż nie ma określonej wersji używanych offsetów (w przeciwieństwie do innych).

P: Czy jest jakaś szansa na bricka poprzez program PSNope?
O: Nie, program nie dokonuje żadnych zmian we flashu konsoli.

P: Czy mogę korzystać z kodu źródłowego lub jego części do moich własnych projektów?
O: Pewnie, tak długo, jak tylko program pozostanie open-sourceowy.


UPD@TE

Funkcje wersji v1.5:

- fałszowanie psid
- czyszczenie boot_history.dat itd.
- usuwanie boot_history.dat itd.
- sygnał piknięciem, aby potwierdzić udane stworzenie plików rif


Download:

Kod: Zaznacz cały
Uwaga! Materiał widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników. Kliknij tutaj aby zobaczyć.
Obrazek
Avatar użytkownika
Konr@do
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
 
Posty: 2636
Lokalizacja: Kraina Darmowych Linków
Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 401 razy
Dołączył(a): 14.07.2011, 22:52
Firmware: Habib 4.46 Cobra
PSN ID: Konrado 359

Sponsorzy

Re: PSNope v1

Postprzez GNT » 17.08.2013, 20:01

Uuu coś ciekawego :wink:
Jeśli pomogłem kliknij w górnym prawym rogu Obrazek a nie pisz dzięki :)
Avatar użytkownika
GNT
Donators
Donators
 
Posty: 573
Lokalizacja: Sypniewo
Podziękował : 8 razy
Otrzymał podziękowań: 60 razy
Dołączył(a): 12.01.2012, 18:22
Firmware: HABIB/COBRA 4.76

Re: PSNope v1

Postprzez Piątek » 17.08.2013, 23:09

Zawartosc PSN czyli?
Piątek
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 25
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 07.11.2012, 00:59

Re: PSNope v1

Postprzez darkos » 18.08.2013, 07:27

Czyli gry z PSN, dema. Są takie które wymagają aktywowania przez PSN a jak masz bana albo nie masz konta to ten program aktywuje gry i dema.
Avatar użytkownika
darkos
Banned
Platinum Member
 
Posty: 267
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 27 razy
Dołączył(a): 12.11.2011, 07:39

Re: PSNope v1

Postprzez Piątek » 18.08.2013, 12:36

Np jakie to gry? :D A jest mozliwosc jakos zainstalowania ten nowy odtwarzacz YouTube z PSN?
Piątek
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 25
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 07.11.2012, 00:59

Re: PSNope v1

Postprzez Sagat » 18.08.2013, 18:15

skąd wziąć pliki .rap hmm ?
Avatar użytkownika
Sagat
Newbie
 
Posty: 4
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 12.08.2013, 11:05
Firmware: REBUG 4.80

Re: PSNope v1

Postprzez budman9 » 20.08.2013, 12:18

Sagat napisał(a):skąd wziąć pliki .rap hmm ?

Często DLC które pobierasz jest właśnie w formacie .rap
NOR/NAND Downgrade service in Ireland (+353)877166667
Avatar użytkownika
budman9
Elite
Elite
 
Posty: 2811
Lokalizacja: Międzynarodowa
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 353 razy
Dołączył(a): 13.11.2011, 12:34

Re: PSNope v1

Postprzez kostek136 » 21.08.2013, 23:25

nie wiem jak u was ale u mnie nie da się stworzyć katalogu x:
jeśli zrobiłem katalogi x/psnope/lic i skopiowaniu w lic PSNope_v1
na ps3 folder jest pusty
Avatar użytkownika
kostek136
Gold Member
Gold Member
 
Posty: 145
Podziękował : 16 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Dołączył(a): 17.09.2012, 17:53
Firmware: ROGERO 4.40 v 1.03

Re: PSNope v1

Postprzez Konr@do » 22.08.2013, 10:29

No chyba sobie żartujesz... X, to przecież litera Twojego dysku twardego/pendrive.
Obrazek
Avatar użytkownika
Konr@do
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
 
Posty: 2636
Lokalizacja: Kraina Darmowych Linków
Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 401 razy
Dołączył(a): 14.07.2011, 22:52
Firmware: Habib 4.46 Cobra
PSN ID: Konrado 359

Re: PSNope v1

Postprzez kostek136 » 22.08.2013, 23:23

Jestem za stary na żarty ;] , pisze x: to robię taki katalog. :D
jutro pobawię się z tym i dam znać czy wyszło.
Avatar użytkownika
kostek136
Gold Member
Gold Member
 
Posty: 145
Podziękował : 16 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Dołączył(a): 17.09.2012, 17:53
Firmware: ROGERO 4.40 v 1.03

Re: PSNope

Postprzez Konr@do » 26.08.2013, 11:41

Obrazek
Avatar użytkownika
Konr@do
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
 
Posty: 2636
Lokalizacja: Kraina Darmowych Linków
Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 401 razy
Dołączył(a): 14.07.2011, 22:52
Firmware: Habib 4.46 Cobra
PSN ID: Konrado 359

Re: PSNope

Postprzez Revans » 07.09.2013, 21:31

Jeśli mam banika, i w polu zmień idps, wpisze taki z nie-zbanowanej konsoli to odbanuje ps3?
Revans
Gold Member
Gold Member
 
Posty: 111
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Dołączył(a): 27.03.2012, 18:46
Firmware: CFW 3.55 Rogero

Re: PSNope

Postprzez Konr@do » 08.09.2013, 13:45

Dokładnie tak :) idps=TUTAJ WPISUJESZ

Przypominam również, że program należy uruchamiać co każdy restart konsoli!
Obrazek
Avatar użytkownika
Konr@do
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
 
Posty: 2636
Lokalizacja: Kraina Darmowych Linków
Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 401 razy
Dołączył(a): 14.07.2011, 22:52
Firmware: Habib 4.46 Cobra
PSN ID: Konrado 359

Re: PSNope

Postprzez anonymousv » 13.10.2013, 13:35

a moglby ktos opisac jak przeczytac ID konsoli w jakis normalny sposob? HEXy z save'ow chyba nie pokazuja tego co potrzeba a wszelkie generatory ID nie dzialaja i wywala blad 8002a244 wiec chyba ID jest nieprawidlowe jesli dobrze kumam?
anonymousv
Newbie
 
Posty: 8
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 24.02.2013, 21:54

Re: PSNope

Postprzez Konr@do » 13.10.2013, 16:17

Odpalasz multimana, informacje o systemie i... Jest :)
Obrazek
Avatar użytkownika
Konr@do
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
 
Posty: 2636
Lokalizacja: Kraina Darmowych Linków
Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 401 razy
Dołączył(a): 14.07.2011, 22:52
Firmware: Habib 4.46 Cobra
PSN ID: Konrado 359

Następna strona


  • Sponsorzy

Powrót do Homebrew

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

© 2010-2018