Najlepiej sprzedające się gry w PSN-ie w listopadzie

O wszystkim i o niczym
  • Sponsorzy

Najlepiej sprzedające się gry w PSN-ie w listopadzie

Postprzez iraslbn » 08.12.2011, 23:08

Obrazek

Z małym opóźnieniem i w skrócie, przedstawiam listę najlepiej sprzedających się gier z PSN w listopadzie.

Najlepiej sprzedające się gry na PS3 w PlayStation Network w listopadzie

1. nieSławny: inFAMOUS 2 – Festival of Blood
2. Saints Row 2
3. PAYDAY: The Heist
4. NBA Jam: On Fire Edition
5. Limbo
6. Jurassic Park: The Game
7. Real Steel
8. Mortal Kombat vs. DC Universe
9. Resident Evil 4
10. Mortal Kombat Arcade Kollection
11. Daytona USA
12. Pinballistik
13. Castle Crashers
14. Outland
15. Crysis
16. Hasbro Family Game Night
17. Battlefield 1943
18. Midnight Club Los Angeles Complete Edition
19. Mass Effect 2
20. Castlevania: Harmony of Despair

Z kolei najlepiej sprzedającym się dodatkiem było rozszerzenie z Nightwingiem do Batman: Arkham City. Na drugiej pozycji mamy paczkę map Rezurrection do Call of Duty: Black Ops, a na trzecim kolejne DLC do produkcji Rocksteady – tym razem z Robinem.

źródło: cdaction.pl
iraslbn
Supreme Elite
Supreme Elite

Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 131 razy
Firmware: CFW3.55 KMEAW

Sponsorzy

Re: Najlepiej sprzedające się gry w PSN-ie w listopadzie

Postprzez MKX » 10.12.2011, 17:52

Ceny w PSS są o wiele za wysokie, pamiętacie obietnice, że wersje elektroniczne będą wiele tańsze od pudełkowych ?
Our own future.
MKX
Administrator
Administrator

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 234 razy
Firmware: OFW

Postprzez iraslbn » 10.12.2011, 19:07

"Wszyscy" obiecują, ale na obietnicach zawsze się kończy. Jak widać w rzeczywistości słowa rzucane są na wiatr.
Pofilozofowałem trochę ;]
iraslbn
Supreme Elite
Supreme Elite

Otrzymał podziękowań: 131 razy
Firmware: CFW3.55 KMEAW

Postprzez Konr@do » 10.12.2011, 20:25

Nie pij tyle %-)
Obrazek
Konr@do
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 411 razy
Firmware: Habib 4.46 Cobra
PSN ID: Konrado 359

Postprzez blyoghurt » 10.12.2011, 21:54

Nie zapominajmy tylko, że w zachodniej europie dniówka starcza na zakup jakiejś premiery i kraty browarka do gry. Polska się po prostu nie liczy na rynku tak jak np. Niemcy, czy Anglia, gdzie kupowane jest o wiele więcej gier.
A co do PSN, to często są promocje na jakieś mniejsze gry i wtedy warto je kupić (nie zmienia to jednak sprawy, że nawet w promocjach gry "duże" są przeważnie droższe niż w sklepach).
blyoghurt
Platinum Member
Platinum Member

Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 16 razy
Firmware: CFW 3.55 KMEAW

Postprzez sacret » 11.12.2011, 14:31

Dlatego ja korzystam z kopii, chociażby z powodu nieuczciwych praktyk w stosunku do klienta, pomimo wysokich cen gier. Kiedyś kupowałem bardzo dużo premierówek, pre-orderów (po 3 tytuły w miesiącu nawet) ale w pewnym momencie kiedy ja, kupując grę dostaję wersje beta z masą bugów, DRM który zamiast pomagać tylko utrudniał życie ludziom, którzy kupili grę podziękowałem i pokazałem środkowy palec Panom z Activision, EA itp. Kolejny absurd to płatne DLC, które kiedyś mieliśmy za darmo albo osobny dodatek, który starczał na mniej więcej tyle samo godzin zabawy co podstawka. Dziś każą Nam płacić za dodatkowe mapy, czy kilka postaci... przegięcie dla mnie :|

Na koniec, bo idealnie pasuję do tego zarzucę Wam takim linkiem. Jakby wyglądał Quake, wyprodukowany dziś? Ano właśnie tak:
If Quake was done today...
sacret
Gold Member
Gold Member

Otrzymał podziękowań: 2 razy
Firmware: 3.55

Postprzez blyoghurt » 11.12.2011, 22:45

Na jednym forum ktoś pisał, że kupił oryginalnego Battlefielda 3, który po 3-5 minutach od włączenia się wyłącza. Po wgraniu cracka chodzi normalnie, ale nie może grać przez sieć, czyli główna zaleta tej gry odpada. Pisał do producenta, ale ten nie ma zamiaru mu pomóc. Tak to się dzisiaj zachęca ludzi do kupowania oryginałów, jednocześnie psiocząc na piratów - na "tych złych" piratów...
A żeby nie być hipokrytą, to sam 3 razy kupowałem oryginalną Mafię 1 (dwa razy się komuś ze znajomych przykleiła do rączek...). Po prostu w podzięce dla twórców, że zrobili taką grę.
Z drugiej strony kolega nie może grać w oryginalnego Starcrafta 2, bo zapomniał hasła, czy czegoś innego. Nie za bardzo mu chcą pomóc z tym...

P.S. Filmik kozacki. Quake III Arena to wciąż jedyna gra, w którą gram przez sieć. Trochę szkoda, że już mało kto w nią gra. To nie to samo co CoD - tutaj nie było kucania, skradania się itp. Tutaj trzeba było tylko strzelać we wszystko co się ruszało - uwielbiam tą grę :D
blyoghurt
Platinum Member
Platinum Member

Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 16 razy
Firmware: CFW 3.55 KMEAW

Postprzez sacret » 12.12.2011, 04:16

Dokładnie o tym piszę, twórcy żądają grubych pieniędzy, które z resztą jestem w stanie dać jeśli nie byłbym olewany na każdym kroku bądź dostawał w kółko coraz bardziej okrojone, odgrzewane kotlety :P

Co do Quake'a mały offtop robię, ale to jest gra mojego dzeiciństwa. Początki w kafejkach internetowych, wszystkie 20 komputerów zajętych i na każdym Q3A ;) Piękne czasy. Teraz już nie gram, chociaż chciałbym wrócić. I z powrotem pojawia się ten sam problem. QuakeLive - konta premium, brak dedykowanych serwerów itd. ehh..
Przy okazji pochwalę się %-) :
Q3A Sacret 1
Na dysku mam drugą część, taka tam amatorszczyzna w porównaniu chociażby do Anihilation ale swego czasu kupę pracy w to włożyłem ;)
sacret
Gold Member
Gold Member

Otrzymał podziękowań: 2 razy
Firmware: 3.55

• Sponsorzy

Powrót do Hydepark