Przerobienie konsoli, zwiększenie obiegu powietrza itp.

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

Re: Przerobienie konsoli, zwiększenie obiegu powietrza itp.

Postprzez t212ruman » 18.03.2016, 22:08

@RazoR,nie radzę, poległem,Spox Ci powie jak skończyło się moje ściąganie IHS'a,konsola kaput na amen.Bez sprzętu,to awykonalne,suszarka za słaba,opalarka w nieodpowiednich rękach jeszcze gorsza,a już cięcie tych ichnich past,to całkiem porażka,będzie za twarda to Uszkodzisz CPU/RSX ,podgrzana idzie w miarę,lecz za długie podgrzewanie uwali połączenia BGA.
Podsumowując 100zł to cena niewielka, za tak odpowiedzialną usługę :wink:
t212ruman
Diamond Member
Diamond Member

Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 157 razy

Sponsorzy

Postprzez n1rbf49 » 19.03.2016, 08:34

No to dla zachowania równowagi to ja Ci powiem tak: znajdź sobie na allegro faceta co robi downgrade PS3 i ma same pozytywy. W nicku ma liczbę 996. Facet mi zrobił konsolę za 85 zł. gdzie inni (np. Spox-swoją spoko koleś, trochę z nim pogadałem przez telefon) chcą za to samo dwa razy więcej bo aż 160 zł. a usługa taka sama. Więc myślę że zagadaj do tego kolesia na allegro to i czuję że za 50 zł. Ci to zrobi i zaznaczam: zrobi to bardzo dobrze. Ja jak przerabiałem (downgrade) swojego CECHG to poprosiłem żeby przeciął ten "klej" na CPU tak iż teraz spokojnie mogę sobie zdjąć blaszkę z CPU i wymienić pastę na procesorze ^_^
n1rbf49
Banned

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postprzez RazoR » 19.03.2016, 17:53

No i panowie. Sam sie zavralem za wymiane past pod rsx i ihs . wydalem 12zl na paste i strzykawke. Sam to zrobilem z brzytwa i wszystko dziala swietnie . jak ktos sie zna to niech sam pruboje ;)
RazoR
Member
Member

Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Firmware: 4.78

Poprzednia strona

• Sponsorzy

Powrót do Pierwsza Pomoc