dziwnie przerobiona konsola ?

Jeśli nie wiesz gdzie napisać temat
  • Sponsorzy

dziwnie przerobiona konsola ?

Postprzez prosiaczek » 28.12.2015, 01:13

Witam,

Parę miesięcy temu kupiłem pierwszy raz PS3 przerobione. Gierki hulają, nie używam namiętnie, ale parę już przeszedłem i w święta wróciłem do tematu który olałem na starcie. Mianowicie w żaden sposób nie mogę się zalogować do PSN.
Nigdy wcześniej nie miałem konta na PSN, założyłem sobie przez przeglądarkę na PC.

Czytając masę wpisów w sieci nie mogę zrozumieć jak moja konsola jest przerobiona.... ale masa gier z dysku mi działa bez problemu (ISO i z folderu GAMES) więc chyba jest przerobiona :)

mój model: CECH 2504B 320 GB

Wygląda to tak, po standardowym włączeniu w menu "Gra" pod normalnymi opcjami mam:
* /app_home/PS3_GAME/ (jak to wybrać to wyskakuje błąd 80028F14)
* Install Package Files
- Gra (po zamontowaniu)
- IRSIMAN v3.44
- mmCM

Normalnie używam tego mmCM, jak w nim wejdę w "Ustawienia/Informacje o systemie" to mam:

multiMan jest zainstalowany w wersji: 04.76.00
PS3 System: Firmware 0.00
Aktualny adres IP......
Wolna pamięć RAM....
Wolne miejsce na HDD....
Ps3-ID (EIDO IDPS) ........
PS3-ID (LV-2 IDPS) .......

Jak w mmCM próbuję wywołać menu multiMAN/Aktulizacja, to wyświetla "Co nowego w mmCMie 04.76.00" (tu lista) i po OK mówi:
"Masz już najnowszą wersję programu: 04.76.00 (i kilka innych linii...)"

Niestety, jeśli załaduję jakąś grę, wcisnę L3+R3+R2 (pojawiają się dwa poprawne napisy w prawym górnym rogu) i potem wystartuję grę, i ona na początku radzi podłączyć się do PSN to zawsze wyskakuje komunikat od Sony, że muszę uaktualnić system.....

A teraz najlepsze. Jak wejdę w standardowe Ustawienia/Informacje o systemie, to wyświetla mi się:
"Oprogramowanie systemu: Wersja 4.70"

Upss!! ??
Na pewno nie byłem na tyle durny, żeby robić aktualizację.

Więc jestem w kropce.. Czy ktoś mi pomoże zrozumieć jak moja konsola jest przerobiona?
Czytam te przeróżne poradniki i nie jestem w stanie wywnioskować która to wersja...
Czy poprzedniemu właścicielowi udał się upgrade systemu bez wykasowania Cobry ?? czy o co tu chodzi ??
prosiaczek
Newbie

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

Re: dziwnie przerobiona konsola ?

Postprzez t212ruman » 28.12.2015, 10:23

Czyli masz wersję CFW 4.70,aby grać online potrzebne CFW 4.76 ,polecam Rebuga Lite http://ps3-hack.pl/forum/rebug-lite-4-76-1-w-cobra-7-1-t9066.html
t212ruman
Diamond Member
Diamond Member

Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 157 razy

• Sponsorzy

Powrót do Dla zielonych