Problem z uruchomieniem gier

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

Problem z uruchomieniem gier

Postprzez paulek85 » 24.12.2015, 10:45

Witam.
Zrobiłem sobie prezent na święta i kupiłem używkę Fata PeeS-trójki, następnie wczoraj ją przerobiłem. Zapoznałem się już ze sztuką kopiowania gier na dysk wewnętrzny.
1. Niestety przy uruchamianiu niektórych gier pojawia się ekran wczytywania (prawy dolny róg telewizora) i nic dalej się nie dzieje.
Z tytułów jakie sprawdzałem to Heavy Rain (migający obrazek origami) i Uncharted 1 (obracająca się moneta). Czekałem nawet 40 minut i tak nic się nie dzieje. Próbowałem już w Multimanie różnych opcji (BD Mirror itd.), niestety nic nie pomaga. Pomogło mi to w innych grach (WWE 2k16 i Beyond TS), ale niestety nie w tych. Zainstalowałem oficjalne patche i też to nic nie dało, dalej jest to samo. Na dodatek po przyciśnięciu klawisza PS na padzie i próbie zamknięcia gry, konsola się resetuje (wyłącza i włącza na nowo), a tak być nie powinno.
Może jest to wina oprogramowania? Może mi ktoś pomóc lub coś doradzić?
2. Druga sprawa to jak skopiować na dysk zewnętrzny USB plik powyżej 4 GB? Wie może ktoś? Mam ściągnięty na dysku Red Dead Redemption. Gra zajmuje niecałe 10 GB, z czego jak przeglądałem katalog gry jeden plik zajmuje 7,5 GB (!) :shock: i nie umię gry wrzucić na dysk USB. Da się to jakoś obejść?

Wersja mojego oprogramowania: Rogero 4.55 + najnowszy (bodajże 4.76) Multiman

Utworzyłem nowy temat, bo nie znalazłem po tematach podobnego tematu a tym bardziej rozwiązania. Mam nadzieję że nic nie przeoczyłem i nie zdublowałem podobnego tematu.
Z góry dziękuję za pomoc :)
paulek85
Newbie

Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

Re: Problem z uruchomieniem gier

Postprzez Cyqor » 24.12.2015, 13:52

1. Jeśli gry się zacinają, lub mają black screen to polecam je przerobić na format ISO.

2. Ten największy plik musisz podzielić np programem ps3 spliter. Podzieli się on na kilka mniejszych po 1gb. Następnie wszystkie trzeba wrzucić do jednego folderu i scalić w jeden.
PS3 SLIM 320GB CECH-2504B 0D CFW FERROX 4.82 COBRA 7.53 CEX + PSNPatch 2017.02/B
PS4 Jet Black 750GB CUH-1116A OFW 8.01
Cyqor
Supreme Elite
Supreme Elite

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 317 razy

Postprzez paulek85 » 24.12.2015, 14:00

Cyqor napisał(a):1. Jeśli gry się zacinają, lub mają black screen to polecam je przerobić na format ISO.

Konsola będzie czytać format ISO? Kopiowanie z dysku USB na dysk wewnętrzny gry w formacie .iso odbywa się tak samo? Przede wszystkim czym taki plik .iso stworzyć? Wszystkie gry które dotychczas ściągnąłem są standardowo w folderach, nie wiedziałem nawet że przez plik obrazu też można odpalić grę.
paulek85
Newbie

Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postprzez Cyqor » 24.12.2015, 14:28

no z dysku wew odczyta ISO bez problemu, z zew już więcej cyrku, bo dysku musi być w NTFS.
poradnik-jak-przerobic-gre-na-iso-t8354.html

Jak obraz ISO zajmuje więcej niż 4gb to procedura dzielenia jest taka sama.
PS3 SLIM 320GB CECH-2504B 0D CFW FERROX 4.82 COBRA 7.53 CEX + PSNPatch 2017.02/B
PS4 Jet Black 750GB CUH-1116A OFW 8.01
Cyqor
Supreme Elite
Supreme Elite

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 317 razy

• Sponsorzy

Powrót do Pierwsza Pomoc