Bardzo głośna praca PS3 Slim

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

Bardzo głośna praca PS3 Slim

Postprzez anonimowy » 28.10.2015, 19:56

Witam, trafiłem na to ciekawe forum, ponieważ w moim PS3 Slim 250Gb pojawił się dość utrudniający grę problem. Po odpaleniu GTA V i czasie gry ok 2-3 min PS zaczyna chodzić prawie jak odkurzacz, a na pewno jak głośna farelka, nie słychać w ogóle dźwięku. Przy mniej wymagających grach (np. NFS Shift) jest troszeczkę cichszy ale też wiatrak (przynajmniej tak mi się wydaje) chodzi mega głośno. Żeby nie było, że idę na łatwiznę i od razu zakładam temat to napiszę co juz zrobiłem.
Rozebrałem całe PS3 wg. instrukcji na forum i dokładnie wyczyściłem sprężonym powietrzem oraz delikatnie benzyną, niestety brak efektów więc wymieniłem pastę termoprzewodzącą na procesorze i tym drugim na arctic mx-2. Niestety po tych zabiegach odpaliłem grę i znowu usłyszałem farelkę :( Myślałem, że może wiatrak po prostu głośno pracuje ze starości i by go wymienić na cichszy? Liczę na pomoc bardziej doświadczonych.
anonimowy
Newbie

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

Re: Bardzo głośna praca PS3 Slim

Postprzez GNT » 28.10.2015, 20:51

anonimowy napisał(a):Witam, trafiłem na to ciekawe forum, ponieważ w moim PS3 Slim 250Gb pojawił się dość utrudniający grę problem. Po odpaleniu GTA V i czasie gry ok 2-3 min PS zaczyna chodzić prawie jak odkurzacz, a na pewno jak głośna farelka, nie słychać w ogóle dźwięku. Przy mniej wymagających grach (np. NFS Shift) jest troszeczkę cichszy ale też wiatrak (przynajmniej tak mi się wydaje) chodzi mega głośno. Żeby nie było, że idę na łatwiznę i od razu zakładam temat to napiszę co juz zrobiłem.
Rozebrałem całe PS3 wg. instrukcji na forum i dokładnie wyczyściłem sprężonym powietrzem oraz delikatnie benzyną, niestety brak efektów więc wymieniłem pastę termoprzewodzącą na procesorze i tym drugim na arctic mx-2. Niestety po tych zabiegach odpaliłem grę i znowu usłyszałem farelkę :( Myślałem, że może wiatrak po prostu głośno pracuje ze starości i by go wymienić na cichszy? Liczę na pomoc bardziej doświadczonych.

Masz webmana? Jeśli tak to opcjach webmana włącz dynamiczne sterowanie wiatrakiem i ustaw prędkość wiatraka na 32%
Jeśli pomogłem kliknij w górnym prawym rogu Obrazek a nie pisz dzięki :)
GNT
Donators
Donators

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 84 razy
Firmware: HABIB/Cobra 4.84

Postprzez Szymek251 » 28.10.2015, 21:08

Twoja konsola potrzebuje pełnego SPA czyli wymiany pasty termo pod blaszkami na płycie czyli tzw pod ihs :wink:
Jeśli pomogłem to możesz podziękować :) ...
Szymek251
Elite
Elite

Podziękował : 9 razy
Otrzymał podziękowań: 341 razy
Firmware: OFW REBUG

Postprzez anonimowy » 28.10.2015, 21:23

Nie mam webmana, jestem ogólnie zielony w temacie. Dodam, że kupiłem używaną konsolę i od początku chodziła głośno ale z czasem się pogorszyło. Jak rozbierałem to zauważyłem że jakiś gówno-szpec nawet śrubki nie umiał odkręcić od obudowy płyty głównej i ściął łeb..... Dodam też, że jak konsola się już rozbuja i tak głośno chodzi to nawet jak wyjde do menu głównego i nic nie robię wiatraczek specjalnie nie zwalnia i po dłuższym czasie cały czas głośno chodzi.
Co do spa, coś tam o tym czytałem ale jaką mam pewność, że jak oddam konsole do serwisu i wydam pieniądze (bo oczywiście sam się nie podejmę) to problem zniknie? Pytam bo nie chcę po prostu robić jak typowy polski mechanik, wymieniać po kolei wszystkiego aż nie zacznie działać :)
anonimowy
Newbie

Postprzez t212ruman » 28.10.2015, 21:46

Ślij do http://www.serwis.kielce.pl/,nie ma opcji, aby było jak z naszymi mechanikami ,choć sam naprawiam auta :razz:
t212ruman
Diamond Member
Diamond Member

Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 157 razy

Postprzez anonimowy » 28.10.2015, 22:27

W takim razie w przyszłym miesiącu oddam do naprawy. A nie znacie jakiegoś dobrego speca z Bydgoszczy lub okolic?
anonimowy
Newbie

Postprzez GNT » 29.10.2015, 18:17

No to w takim razie wysyłaj konsole do serwis.kielce.pl, bardzo polecam ich usługi :wink:
Jeśli pomogłem kliknij w górnym prawym rogu Obrazek a nie pisz dzięki :)
GNT
Donators
Donators

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 84 razy
Firmware: HABIB/Cobra 4.84

• Sponsorzy

Powrót do Pierwsza Pomoc