Aktualizacja Rogero 3.55

Jeśli nie wiesz gdzie napisać temat
  • Sponsorzy

Aktualizacja Rogero 3.55

Postprzez Pandariusz » 07.04.2015, 23:03

Witam,
przeczytałem poradnik dla zielonych i kilka innych wątków, które wydawały mi się pomocne, ale zamąciło mi to jeszcze mocniej w głowie.
Kupiłem PS3 z zainstalowanym już Rogero 3.55, ale męczy mnie ciągłe wyszukiwanie fixów, dlatego chciałbym zainstalować najnowszą wersję. Poprzedni właściciel poinformował mnie, że konsola nie miała downgrade OFW. I tutaj pytania:
-mogę bezpiecznie zainstalować Rogero 4.55 bezpośrednio na 3.55, czy muszę wcześniej zaktualizować do jakiejś pośredniej wersji?
-w poradniku jest napisane, że MM instalujemy po instalacji CFW, ale w kilku wątkach czytałem, że ktoś najpierw aktualizował MM, a później CFW. Jak to jest? Może coś źle zrozumiałem.

Jestem mocno zielony, czy to dobra kolejność?
- skopiować savy
- instalacja toggle QA
- instalacja Rogero 4.55 z recovery mode
- instalacja MultiMan 4.55
o niczym nie zapomniałem?

Domyślam się, że do tych gier, które mam już na dysku będę musiał znaleźć nowe fixy.

Wybaczcie, że być może ponawiam pytania innych, ale czasami dotyczą podobnych a nie takich samych sytuacji, a ja nie wiem czy mogę tamte odpowiedzi dopasować do mojego przypadku. Z góry dzięki za wszelkie informacje, nie chciałbym czegoś popsuć, a nigdy wcześniej nie miałem PS.

Pozdrawiam.
Pandariusz
Newbie

Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Firmware: 3.55

Sponsorzy

Re: Aktualizacja Rogero 3.55

Postprzez Szymek251 » 07.04.2015, 23:40

poradnik-dla-zielonych-ps3-hack-pl-t76.html

Masz tutaj pięknie opisane :)

Jeżeli chcesz Rogero to dobra kolejność ;) na to co masz instalujesz 4.55 :)
Ale polecał bym wgrac najnowszego mM ... już nie będziesz się musiał bawić w jakieś fix
Jeśli pomogłem to możesz podziękować :) ...

Za ten post autor Szymek251 otrzymał podziękowanie od
Pandariusz (08.04.2015, 09:53)
Szymek251
Elite
Elite

Podziękował : 9 razy
Otrzymał podziękowań: 341 razy
Firmware: OFW REBUG

Re: Aktualizacja Rogero 3.55

Postprzez Pandariusz » 07.04.2015, 23:54

Dziękuję za odpowiedź. A czy w przypadku Darknet 4.70 v.3 będzie to wyglądało tak samo? Doczytałem o możliwości grania online już po wysłaniu poprzedniego postu.

Mówiąc fixy miałem na myśli ebooty, może błędnie nazwałem. Mam teraz wgrane takie, żeby nowsze gry działały pod 3.55. Po aktualizacji nie będę musiał ich zmieniać na aktualne?
Pandariusz
Newbie

Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Firmware: 3.55

• Sponsorzy

Powrót do Dla zielonych