Witam,
przeczytałem poradnik dla zielonych i kilka innych wątków, które wydawały mi się pomocne, ale zamąciło mi to jeszcze mocniej w głowie.
Kupiłem PS3 z zainstalowanym już Rogero 3.55, ale męczy mnie ciągłe wyszukiwanie fixów, dlatego chciałbym zainstalować najnowszą wersję. Poprzedni właściciel poinformował mnie, że konsola nie miała downgrade OFW. I tutaj pytania:
-mogę bezpiecznie zainstalować Rogero 4.55 bezpośrednio na 3.55, czy muszę wcześniej zaktualizować do jakiejś pośredniej wersji?
-w poradniku jest napisane, że MM instalujemy po instalacji CFW, ale w kilku wątkach czytałem, że ktoś najpierw aktualizował MM, a później CFW. Jak to jest? Może coś źle zrozumiałem.
Jestem mocno zielony, czy to dobra kolejność?
- skopiować savy
- instalacja toggle QA
- instalacja Rogero 4.55 z recovery mode
- instalacja MultiMan 4.55
o niczym nie zapomniałem?
Domyślam się, że do tych gier, które mam już na dysku będę musiał znaleźć nowe fixy.
Wybaczcie, że być może ponawiam pytania innych, ale czasami dotyczą podobnych a nie takich samych sytuacji, a ja nie wiem czy mogę tamte odpowiedzi dopasować do mojego przypadku. Z góry dzięki za wszelkie informacje, nie chciałbym czegoś popsuć, a nigdy wcześniej nie miałem PS.
Pozdrawiam.