webMan - ustawienia wentylatorów - proszę o porade

Jeśli nie wiesz gdzie napisać temat
  • Sponsorzy

webMan - ustawienia wentylatorów - proszę o porade

Postprzez lionmen » 07.02.2015, 02:44

Panowie jak w temacie. Od nie dawna jestem uzytkownikiem PS3 w wersji FAT dokładnie model CECHK04 czyli bodajże ta 3 cia generacja.

Mam przerobioną konsolkę w sensie wgrany Habib/Cobra 4.66 oraz najnowszego webMan-a - i tutaj pytanie ponieważ czytając poradnik jedno z kolegów z forum, wyłączyłem dynamiczna obsługę wentylatorów w webman ponieważ po uruchomieniu chodziła konsola bardzo głośno.

Interesują mnie dwie opcje - pierwsza to Auto - ustawiłem przy 60stopniach oraz opcja Najniższe - była odznaczona jednak zaznaczyłem i ustawiłem 25% - proszę o wasze sugestie czy tak jest ok czy jakoś zmienić.
lionmen
Member
Member

Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

Re: webMan - ustawienia wentylatorów - proszę o porade

Postprzez Cyqor » 07.02.2015, 13:16

lionmen napisał(a):Panowie jak w temacie. Od nie dawna jestem uzytkownikiem PS3 w wersji FAT dokładnie model CECHK04 czyli bodajże ta 3 cia generacja.

Mam przerobioną konsolkę w sensie wgrany Habib/Cobra 4.66 oraz najnowszego webMan-a - i tutaj pytanie ponieważ czytając poradnik jedno z kolegów z forum, wyłączyłem dynamiczna obsługę wentylatorów w webman ponieważ po uruchomieniu chodziła konsola bardzo głośno.

Interesują mnie dwie opcje - pierwsza to Auto - ustawiłem przy 60stopniach oraz opcja Najniższe - była odznaczona jednak zaznaczyłem i ustawiłem 25% - proszę o wasze sugestie czy tak jest ok czy jakoś zmienić.

Kontrola wiatraków to tylko dodatek do webmana.
Ile konsol tyle wersji:

Jedni poradzą ci ustawić na sztywno 25%
Inni każą to olać i zostawić,

Ja ci powiem tak: Jak bardzo dbasz o konsole i chcesz żeby służyła długo to ustaw na te kilkadzieścia % i niech schłodzi, będzie głośniej ale chłodniej.

Sam używałem tego kiedyś miałem na sztywno chyba na 29%, jak przeisntalowałem CFW to już nie ustawiałem tego bo było mi zbyt głośno.

a podsumowująć, choćbyś ustawił tam 10% to w razie przegrzania się konsoli ona sama się wyłączy lub odpali wiatraki na pełną moc jak odrzutowiec :D
PS3 SLIM 320GB CECH-2504B 0D CFW FERROX 4.82 COBRA 7.53 CEX + PSNPatch 2017.02/B
PS4 Jet Black 750GB CUH-1116A OFW 8.01
Cyqor
Supreme Elite
Supreme Elite

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 317 razy

Re: webMan - ustawienia wentylatorów - proszę o porade

Postprzez kaziups3 » 07.02.2015, 13:29

Ustawiasz auto na 60 stopni, konsola przekracza 60, zaczyna wyć żeby zbić do 60, schodzi niżej to włącza się to minimum które jest ustawione. Więc jeśli minimum będzie za małe (do utrzymania jakiegoś przyzwoitego progu temperatury) to zacznie się szybko grzać, więc będą takie skoki temperatury i intensywnego chłodzenia za często. Używałem tego na slim i fat, i tak to wychodziło u mnie w praktyce.
Na początek to zapodaj sobie np. z 70 auto i 40% minimum i ewentualnie później sobie zmieniaj.

Podsumowując - im niższą chcesz mieć temperature maksymalną konsoli to musisz mieć tym większe obroty minimalne wiatraka.
kaziups3
Gold Member
Gold Member

Podziękował : 8 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Firmware: ofw
PSN ID: KaziuJumper

• Sponsorzy

Powrót do Dla zielonych